Piersici

 Piersici-0

Buna ziua la toata lumea ! :)) . Sarbatorile astea mi-am propus cateva prajituri din care am facut doar una apoi am schimbat planul pe ultima suta de metri :). Prima este destul de cunoscuta , se face foarte usor dar iti ia mult timp asa ca daca va hotarati vreodata sa o incercati nu va programati si altele :). Este vorba de niste fursecuri foarte apetisante  cunoscute sub denumirea de persici deoarece se aseamana cu delicoasele fructe :) .

Ingrediente:
 
  • 4 oua
  • 250 ml ulei
  • 250 g zahar tos
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 2 lingurite praf de copt ( cam 1 plic si jumatate)
  • 4 linguri faina si mai tarziu 600 g
Se amesteca ouale, zaharul si vanilia.
 
Adaugam uleiul , 4 linguri de faina amestecate cu praful de copt si se mixeaza bine.
 
piersici1
 
 
Lasam sa stea acoperit 1 ora apoi adaugam 600 g faina. Va rezulta un amestec lipicios.
piersici2
 
Pudram mainile cu faina si facem bilute de marimea unei nuci mai mici (eu am folosit 1/2 de lingurita de aluat la fiecare). Punem bilele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dupa ce le-am pus pe toate le apasam usor cu degetul ( vezi foto ).
 
 
piersici3
 
 
Preincalzim cuptorul si coacem piersicile la foc mic 160g C ( eu le-am copt cu usa intredeschisa, pentru ca al meu cuptor si la minim arde destul de tare) . Se coc cam in 10-15 minute, trebuie sa ramana albe si pe margini au o tenta maronie. Daca focul este prea tare se crapa ( cresc repede). Nici ale mele nu au fost perfecte , m-am prins dupa prima tava ca trebuie sa las usa intredeschisa :).
 
piersici4piersici6
 

Va ies multe cam 4 tavi mari.

Piersici-7

Bun, asta-i partea cea mai usoara , urmeaza munca de chinez :) . Scobim fiecare bila cu si apoi le umplem. La umplutura eu am folosit nutella amestecata cu miezul scobit, puteti pune gem mai acrisor amestecat cu nuca macinata sau ce mai aveti prin casa ( nutella de ex. ) , ideea e sa fie o crema mai tare.

 Le lipim doua cate doua.
piersici7
 
 
piersici8
Punem intr-un castronel putin lapte si un strop de colorant rosu, iar in alt castronel lapte amestecat cu putin colorant galben. Trecem piersicile prin laptele colorat in rosu apoi prin cel in galben si la sfarsit prin zahar.
 piersici9
 
 
Le asezam una langa alta si le bagam la rece. O sa fie putin cam lipicioase sa nu va speriati caci se intaresc la rece. Daca va displace ideea cu colorantul renuntati dar nu o sa aiba un aspect asa frumos.
 
 

Piersici10

Sunt tare bune, ma asteptam sa fie foarte dulci dar nu a fost asa.

Se pot pastra neumplute mai multe zile.

Piersici11

Reteta este preluata de pe cafechocolada.blogspot.com.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


48 de comentarii la „Piersici”

  1. Frumoase piersicutzele,Amalia!
    E adevarat ca e un pic de munca la ele,dar se vad asa de frumos pe farfurie langa prajituri si sunt chiar bune,pupici!

  2. Tu unde ai gasit colorant? Ca eu am cautat peste tot dar nu am gasit. Pana acu mai gaseam dar de ceva vreme nu am mai dat de el pe nicaieri…

    1. sunt nemaipomenite eu am mai facut piersici cu ani in urma dar acum sigur o sa le fac copiilor mei care prefera prajiturile facute in casa

      colorantul in putem ace noi acasa pentru rosu SUC DE SFECLA ROSIE iar pentru galben SUC DE MORCOV este mult mai sanatos si nu punem atatea chimicale in prajituri.

      chiar daca raspunsul meu vine mai tarziu sper sa fie de folos pe viitor

  3. Super! Ce dor imi e de ele… Imi facea mama cand eram mica.
    Si eu tot o praji din copilarie (ca sa-i zic asa – cum sunt si astea) am facut de Paste – tavalite. Insa nu am apucat sa le fotografiez :( Au fost atat de bune incat s-au topit instantaneu.

  4. piersicile astea imi aduc aminte de copilarie,cand era vreo nunta prin cartier.Tare mult aspeptam prajiturile cacistiam ca sunt piersici si erau favoritele mele.Merci pentru reteta,am sa le incerc.

  5. :) … asa-i Mihaela, musai sa le incerci ca-s tare bune…iti ia un pic de timp dar cand le vezi cat sunt de frumoase nu-ti mai pare rau :). Astept sa-mi spui cum ti-au iesit !

  6. In loc de colorant se poate folsi suc de sfecla rosie (se poate obtine la storcatorul de fructe), sau suc de capsune, zmeura sau oricare alt fruct de culoare rosie. Se inmoaie o pensula subtire in suc si se traseaza dungute circulare, apoi se trec piersicile prin zahar. Arata foarte bine si asa.

  7. Amalia,
    Saru'mana pentru a reteta minunata si delicioasa. Ma bucur ca am gasit blogul asta al tau, sper sa nu te deranjeze daca iti voi fura retetele sa le gatesc :) Am facut piersicutele si au iesit o bunatate…plus, sotul meu a mancat toata ziua din ele, a fost foarte fericit.
    Diana

  8. sunt foarte frumoase si am incercat si eu reteta de paste si au iesit super bune !!!!!!!!!sarbatori fericite si un paste luminat :)

  9. Buna ,am ales reteta ta de piersici pentru Paste,acum am aluatul la odihna pentru 1 ora…revin cand le gust…
    Pupicei si Paste Fericit!!!

  10. si eu am facut si acum sunt in frigider insa nu a fost colorantu bun adica nici cel galben nici cel ros nu se cunostea si pentru ca luasem si albastru care e mai puternica le-am facut jumate albastre si jumate albe,deci nu se mai cheama piersici ca piersici albastre nu exista. :))

    1. Esti figura :)). Daca combini colorantul galben cu cel albastru iasa verde… cat despre culori nu sunt foarte tari doar sunt coloranti romanesti :)…gustul e important pana la urma .

  11. bunà am fàcut si eu reteta dar sau cràpat un pic deasupra nu stiu de ce càci focu era mic , poate fi cà le am pus cam putinà fàinà sau prea multà ? fàinà am pus 600 si un pic . pup ast. ràs.mersi.

  12. buna . am incercat si eu pirsicutele.cum trebuie sa fie dupa ce la scoatem din cuptor????? ale mele sunt f tari.Arata ca in fotografiile tale dar sunt tari.Nu pot sa le scobesc pt ca se rup.Am inmuiat cateva in lapte acum cateva ore sa vad daca se inmoaie si din pacate nu s-au inmuita pna acum???
    sa le arunc??? sau sa le pun crema??

  13. Azi am luat tot ce am nevoie pentru piersicute si maine le fac. De abia astept sa vad cum vor iesi. Multumim pentru reteta!

      1. Tocmai le-am bagat la frigider. Aluatul a iesit super. Crema am facut-o din Dr. Oetker pliculete pt. torturi, etc. de ciocolata. Am pus si miejii de la piersicute in crema, si intr-adevar s-a legat foarte bine. In coloranti am pus o esenta de lamaie (1/2 in fiecare culoare) si in combinatie cu zaharul, sa ii dea o tenta dulce acrisoara…singura mea grija este ca s-au inmuiat foarte mult, pe punctul de a se sfarama in mana, asta dupa ce le-am trecut prin colorant. Si nici nu le-am tinut in colorant decat practic o secunda, doua….in fine, le-am bagat la frigider, sa vedem cum vor iesi peste cateva ore….:-)

  14. Buna ziua.Am facut si eu cu finuta mea si vreau sa va spun ca au iesit minunate ,un pic cam dulci dar foarte bune,as vrea sa intreb daca se poate pune mai putin zahar in aluat pentru ca oricum la final le tavalim prin zahar ?Va multumesc pentru reteta si am sa mai incerc si alte retete.

  15. amalia,eu am incercat reteta ta si nu mi-a iesit nimic.Cred ca nu este corecta reteta ta mai ales ca eu am consultat si un specialist. nu mai posta niste retete doar de dragul de a iesi cu ceva….. Ar fi mai bine sa nu mai postezi toate prostiile ,spunand ca este ceva grozav,cred ca habar nu ai de cum se prepara piesicile.RUSINE.

    1. Mirela daca nu mi-ar fi iesit reteta nu as fi postat-o…si cred ca si cele care au incercat-o nu ar fi scris ca le-a reusit … imi pare rau ca nu ti-au iesit, poate ceva nu a fost in regula, scrie-mi cum ai preparat-o si vedem ce s-a intamplat.

  16. Tocmai am terminat de facut piersicile:) e cea Mai buna reteta Pe care am incercat o ( dr piersici)Le am umplut cu gem de prune si miezul de la scobit… Din pacate cred ca le am inmuiat cam tare. Sper sa si revina cat de cat la frigider…..

Dă-i un răspuns lui Andreea Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.