Piept de pui umplut cu brânză, roșii uscate și verdețuri

Piept-de-pui-amalia-1

O modalitate absolut gustoasa de a prepara pieptul de pui. Stim cu totii ca pieptul de pui este cel mai usor de preparat, incepand cu varianta cea mai simpla adica facut la gratar si continuand cu celebrele crispy, sau rulade care au tot felul de umpluturi. Rulada pare ceva complicat dar va asigur ca se face foarte usor.

Reteta de piept de pui umplut cu brânză, roșii uscate și verdețuri este una usoara, de vara…eu m-am indragostit de ea la prima vedere pentru ca ador toate ingredientele. Imi place branza ( in aceasta reteta se folosesc 3 tipuri de branza),  rosiile uscate si verdeturile totodata. Se prepara rapid , practic se cresteaza pieptul de pui ca si un buzunar si se umple cu un mix de ingrediente, apoi se coace la cuptor 30 de minute. Atat!

Este gustos si de efect, puteti sa-l faceti deopotriva in zilele de duminca sau la cina, atunci cand aveti musafiri sau la un pranz obisnuit.

Cu ce se poate servi?

Pai aproape cu orice garnitura, de preferat una usoara sau chiar o salata. Merg de minune cartofii dar si orezul sau un mix de legume, depinde ce va place.

Portiile se calculeaza foarte usor, o jumatate de piept de pui de persoana e suficient. Bineinteles alegeti un piept obisnuit ca marime, nu vreun mutant :)

Piept-de-pui-amalia-2

Piept de pui umplut cu brânză, roșii uscate și verdețuri

Ingrediente 4 portii:

  • 2 buc piept de pui marime mai mica
  • 5 rosii uscate
  • 2 linguri de patrunjel verde tocat
  • 250g branza feta
  • 150g mozarella
  • 100g branza de vaci sau crema de branza
  • 1/4 lingurita de cimbru
  • sare, piper, usturoi granulat
  • ulei de masline

Pentru inceput preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.

Taiem pieptul de pui in doua. Fiecare jumatate o taiem pe lateral in interior formand un asa zis buzunar ce va fi umplut.

Intr-un bol se pune branza feta, de vaci si mozarella rasa. Adaugam rosiile taiate feliute mici, cimbrul si verdeata tocata. Puteti pune si o jumatate de ardei kapia taiat cubulete.

Piept-de-pui-amalia-3

Fileurile se condimenteaza cu sare, piper, usturoi in exterior si interior. Cu ajutorul unei linguri se umplu fileurile de pui.

Punem putin ulei de masline intr-un vas termorezistent si asezam fileurile unul langa altul.

Piept-de-pui-amalia-4

Bagam vasul la cuptor timp de 30 de minute.

Piept-de-pui-amalia-5

Servim asa cum am scris cu diferite garnituri si salata.

Piept-de-pui-amalia-6

Reteta am gasit-o pe Pinterest, din pacate nu am notat sursa.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.