Nu ma pot abtine sa va scriu cat e de bun ! Si asta nu pentru ca ieri a castigat Steaua sau azi e Mos Niculae si am mancat o gramada de ciocolata, ci pentru ca mi-a placut foarte mult cum a iesit. Bineinteles ca cele 3 ingrediente sunt preferatele mele . Reteta este foarte rapida si de efect si se poate servi si cand ai musafiri ( mai ales de gen feminin:) ).
Ingrediente:
- 600g piept de pui file (am preferat sa platesc un pic in plus si sa cumpar pieptul de pui gata feliat)
- 350g ciuperci
- 200g cascaval
- sare, piper, ulei de masline
Ciupercile le spalam si le taiem felii nu foarte subtiri, apoi le prajim la foc mare intr-o tigaie cu putin ulei. Le scoatem pe o farfurie si ne apucam de pieptul de pui.
Pieptul de pui il batem putin cu ciocanul pentru snitele si il condimentam cu sare si piper. Il ungem apoi cu putin ulei si il prajim pe gratar. Poate v-am mai spus, am un grill de fonta, greu sau mai bine zis cu greutate, foarte potrivit pentru gratare.
In tigaia in care am prajit ciupercile punem putin ulei de masline, asezam feliile de carne peste care punem cu o lingura ciuperci si apoi asezam o felie sau 2 de cascaval. Acoperim cu un capac ( obligatoriu ) si mai lasam 3-4 minute la foc potrivit.
Servim cu salata (si cartofi sau orez).
Si aici aveti varianta video a acestei retete
https://lookplus.ro/piept-de-pui-la-gratar-cu-ciuperci-si-cascaval-pregatit-de-bloggerul-amalia-oanta-haisagatim-ro/
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Arata delicios!! Dar crezi ca ar iesi la fel de bun daca in loc de cascaval as pune cate o feliuta de cas de vaca?
Sigur ca da, importan e sa fie o branza mai grasa care sa se topeasca la caldura :).
vai , ce bunatate de mancare!
nici nu-ti imaginezi ce idee buna mi-ai dat . maine e ziua fiului meu si chiar eram in pana de idei ce sa mai gatesc, la aperitiv parca m-am hotarat dar iata cu felul 2 nu prea stiam ce sa fac. m-ai salvat a mia oara. mersi mult
Dorina sper sa fie pe placul tuturor .
am facut si eu…mi-a iesit perfect si a fost asa de buun!multumesc amalia!
Cu placere, sa va fie de bine!
multumesc mult ,ptr reteta am incercat-o a iesit super buna,am multumit toata familia mai ales pe piticu meu ,care e foarte mofturos la mancare.
Cu drag Iulia si sa creasca piticul mare si sanatos :).
AMALIA,ESTI O SCUMPA,AM INCERCAT CATEVA RETETE SI ITI SPUN SINCER,AU IESIT DELICIOASE,SI PE INVITATI I-AM LASAT FARA CUVINTE ,TOT DATORITA TIE BINEINTELES.O SA INCERC SI ACEASTA RETETA,PT CA INGREDIENTELE SUNT PREFERATELE MELE.TE PUP
Amalia, m-am minunat de ceea ce ai scris in paranteza referitor la carnea de pui, eu nu mai locuiesc in Romania de cativa ani acum, vrei sa spui ca trebuie sa platesti in plus la magazin ca sa iti felieze carnea?
A nu, cred ca m-am exprimat gresit.. se gaseste de exemplu piept de pui intreg care este la un pret si piepet de pui feliat ( ma refer la cel file ) care este un pic mai scump. Astea sunt la caserola gata ambalate :).
AM FACUT SI EU AU IESIT EXCELENTE:D:)
Vreau sa îți multumesc pt reteta. Nu sunt exporta in bucatarie deloc, dar reteta a fost foarte ușor de făcut, indicatiile clare si am făcut o cina delicioasa. Iubitul meu a fost foarte încântat :)
Atunci inseamna ca te iubeste si mai mult :).