Piept de pui invelit in bacon


O reteta de duminica, am combinat ce-am vazut pe un forum italian cu ce am avut prin frigider.

Ingrediente:

1 piept de pui ( 600g)
aprox 250g bacon feliat
3-4 catei de usturoi
rozmarin, salvie
1 dovlecel
100 g masline
150 ml vin alb
ulei, sare, piper

Taiem pieptul in doua, il spalam si il stergem bine. Condimentam, trecem pieptul prin ierburile aromate, il invelim in bacon si il legam.

Punem intr-un vas de Jena putin ulei, apoi asezam bucatile de piept si pe langa felii de dovlecel, masline si cateii intregi de usturoi.

Adaugam vinul, punem o folie deasupra si coacem 25 de minute la foc mic si apoi aprox 10 fara folie.
Servim cu orez . E usor si se face destul de repede.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


8 comentarii la „Piept de pui invelit in bacon”

  1. buna din nou ….. am incercat si aceasta reteta dar din lipsa unor ingrediente am fost nevoit sa modific (nu am gasit la magazin dovlecel ) asa ca am ales sa pun langa carne niste legume precum praz putin ardei, rosie, masline si putin usturoi de aroma… vinul si putina apa si in cuptor cu ele … a iesit foarte bun puiul, impresionant chiar invelit in bacon si cu legumele langa eu am ramas foarte multumit cat pentru data ce vine trebuie sa caut si dovlecel sa vedem cum iasa :) multumesc Amalia pentru acest ajutor care il oferi tuturor.

  2. Salut Amalia:P
    Astazi am pregatit aceasta reteta am pus de mai mult timp ochii pe ea si pana la urma am facut-o astazi si yamyy yamy e delicioasa si mie si sorului meu ne-a placut mult a da si fratelui meu pt ca lociuesc si el cu noi.
    Ms mult;)

  3. Draga Amalia, am incercat reteta asta, combinata cu ceva ce am vazut la tv si a fost foarte buna, asa ca te ajut si eu cu o idee, asa cum tu ne ajuti zilnic :) In mijlocul pieptului de pui am facut o taietura pe lung si am pus cascaval, apoi, dupa ce l-am invelit in bacon, l-am prajit putin in unt si l-am dat la cuptor. A fost foarte bun!

  4. Buna,
    Ma bucur ca exista site-ul pt ca mi-ai rezolvat vesnica problema „ce mancam azi?”
    Felicitari pentru talentul tau in bucatarie!!!
    Aseara am incercat reteta asta….si a avut un succes grozav…sotului i-a placut f mult…La mine a fost mai greu k a trebuit sa „curat” carnea de salvie…am aflat ca nu imi place :))
    Azi voi incerca reteta cu galuste din ficatei (parca asa se numeau.)

    1. Andreea sunt convinsa ca o sa gasesti pe site retete pe gustul tau, majoritatea sunt usoare si rapide . Multumesc pentru aprecieri si astept sa-mi scrii daca ai incercat vreo reteta de dulce :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.