Piept de pui in sos cremos

Piept de pui in sos cremos
Piept de pui in sos cremos

Daca ar exista un top al retetelor cu piept de pui, aceasta cu siguranta s-ar situa cu brio in primele trei, pentru mine e pe locul intai, m-a incantat foarte mult atat ca gust cat si ca textura. Pieptul de pui preparat astfel e aromat, fraged si impreuna cu sosul alb imbogatit cu smantana si parmezan este absolut de vis.

Reteta probabil s-ar putea sa fie destul de cunoscuta, eu doar acum am incercat-o si pentru ca nu am copiat-o de nicaieri, o sa incerc sa va scriu cantitatile exacte sa obtineti si voi aceeasi mancare gustoasa.

Recomand sa o preparati cu piept de pui, deoarece acesta este foarte fraged si se gateste rapid, musai sa folositi si smantana pentru gatit si parmezan ca sa aveti un preparat de succes.

Ca garnitura as zice ca merg cel mai bine pastele, cel putin picii mei au fost foarte incantati dar puteti sa-l serviti si cu orez sau legume. Cartofii cred ca cei natur merg cel mai bine, piure-ul e deja cremos si poate combinatia nu ar fi cea mai reusita cu acest sos. Si, da, celebra mamaliguta merge si ea alaturi de pui.

piept-de-pui-in-sos-cremos-amalia-2

Timpul de preparare este de 40 de minute cu tot cu pregatitul ingredientelor asa ca nu ezitati sa preparati reteta atunci cand sunteti in criza de timp.

Ingrediente pentru reteta de piept de pui in sos cremos

Cantitati pentru 4 portii

  • 800g piept de pui
  • 50g faina alba
  • 150ml smantana pentru gatit
  • 2 catei de usturoi
  • 50g parmezan
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare, piper, boia dulce

Cum preparam reteta de piept de pui in sos cremos?

Pieptul de pui se spala bine si se sterge cu un prosop de hartie apoi se taie file. Daca cumparati direct piept de pui file, cu atat mai usor pentru voi.

Condimentam feliile de carne cu sare, piper si boia dulce apoi le trecem prin faina pe o parte si pe alta, le scuturam de surplusul de faina si le prajim in ulei de masline sau unt.

Daca nu aveti ulei de masline puteti folosi si ulei de floarea soarelui insa acesta se arde mai repede, nu este atat de sanatos plus ca si carnea are alt gust.

piept-de-pui-in-sos-cremos-amalia-3

Prajiti carnea usor pe o parte si pe alta pana se rumeneste bine si apoi adaugati apa, cam 200ml , carnea ar trebui sa fie acoperita cam de trei sferturi .

piept-de-pui-in-sos-cremos-amalia-5

piept-de-pui-in-sos-cremos-amalia-6

 

Lasati carnea sa fiarba la foc potrivit, dupa aproximativ 15-20 de minute, carnea ar trebui sa fie facuta.

piept-de-pui-in-sos-cremos-amalia-4

Dati focul la minim si adaugati smantana pentru gatit, usturoiul zdrobit si parmezanul. Amestecati usor, mai lasati 2 minute si mancarea e gata! Gustati si daca e cazul mai adaugati putina sare si piper proaspat rasnit.

Ca sa va fie mai usor scoateti feliile de carne din tigaie, adaugati smantana si restul condimentelor, amestecati si apoi adaugati carnea. Sincer data viitoare o sa fac mai mult sos, adica o sa adaug mai multa smantana de gatit pentru ca ai mei s-au lins pe degete si au cerut supliment :)

piept-de-pui-in-sos-cremos-amalia-7

Daca aveti musafiri merge de minune cu paste si cu un pahar de vin alb, daca aveti copii renuntati la vin, daca sunteti tradititionali alegeti mamaliga, daca sunteti la dieta alegeti legumele, daca va incadrati in alte categorii alegeti orice alta garnitura, mancarea este la fel de gustoasa!

Piept de pui in sos alb
Piept de pui in sos alb

Pofta buna!

loading...

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.