Piept de pui cu orez

Pieptul de pui cu orez este una din cele mai cunoscute retete pentru cele care tin dieta :). Chiar daca pare o reteta de regim sa stiti ca este o reteta gustoasa.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 1 cana de orez (masurati cu o cană de 200ml)
  • 1 ceapa mica (poate fi si verde)
  • 1 morcov mic (optional)
  • condimente: sare , piper, boia, curry

Se pune pe foc o oala cu apa si putina sare. Cand clocoteste apa se pune orezul si se lasa sa fiarba la foc mic. In timp ce fierbe pieptul de pui se taie bucatele se condimenteaza si se prajeste in 3-4 linguri de ulei de masline. Cand a scazut apa si incepe sa se rumeneasca se pune ceapa taiata rondele si daca doriți si morcovul taiat rondele.

Se mai lasa cateva minute sa se caleasca ceapa si carnea sa fie rumenita si se adauga orezul ( scurs si strecurat).

Se amesteca incet, se mai lasa 2-3 minute si gata !

 

si o alta varianta in care orezul l-am fiert separat si l-am lasat asa.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


29 de comentarii la „Piept de pui cu orez”

  1. auzi da e bun asa orezul (fiert si apoi pus in carne)eu il pun cu 15 min.inainte de terminare!ah ce bunatate!(nu-mi place sa fierb si apoi sa-l pun in mincare!ai un blog minunat si pus la punct!cu retete una si una!

  2. Mariana in primul rand iti multumesc pentru aprecieri, esti foarte draguta si mi-ai amintit ca nu am mai postat demult pe blog :). In legatura cu orezul, eu mananc destul de mult asa fiert si imi place, dar ideea ta e foarte buna, asa procedez cand fac cu carne de porc sau vita, il pun mai repede si apoi bag cratita la cuptor la foc incet.

  3. Buna Amalia !…am venit si eu la tine in vizita..imi plac retetele tale sunt frumos prezentate…felicitari !!
    am sa te vizitez mai des de acum ca-mi place la tine :))..pupice

    ps. puiul cu orez arata super..

  4. Buna Amalia,de cand ti-am descoperit blogul intru aproape in fiecare zi si ma inspir din retetele tale.Nu ma mai stresez ca nu stiu ce sa fac de mancare.Multumesc!

  5. Draga Patris ma bucur ca ai rezolvat problema si eu imi pun zilnic intrabarea asta :), as vrea sa gatesc cat mai diversificat dar din pacate timpul nu imi ajunge :). Sper sa mai incerci si alte retete , o zi frumoasa iti urez !

  6. Buna Amalia,Ma bucur ca am dat de retetele tale.Sunt bine explicate si frumos prezentate.Am gasit multe retete inedite precum si unele de care aproape uitasem.Iti multumesc ca iti iei din timpul tau pentru a ne ajuta.Felicitari.

  7. Michelle iti multumesc pentru aprecieri, am multe prietene care nu prea stiu sa gateasca si atunci cand scriu o reteta ma gandesc la ele…incerc sa o explic cat mai amanuntit :). Sper sa incerci si tu macar o reteta si sa-ti placa !

  8. Dementziala retzeta…eram in caminul studentesc si nu stiam ce sa mai gatesc din pui si orez…m-a ajutat mult…am personalizat un pic reteta..am facut-o picanta…si am adaugat niste ciupercutze in orez…yummyyy…felicitari…foarte bun blogul:)

  9. Isabela daca ai stii cate retete am „inventat” si eu in camin :)). Multumesc mult pentu aprecieri, sper sa pot posta cat mai multe retete si cat mai accesibile :).

  10. Ah ce bine ca am gasit aceasta reteta simpla cu piept de pui si orez! Sincer nu sunt multe lucruri in casa, iar eu m’am saturat de mancare facuta rapid! Iti multumesc ca postezi aceste retete traditionale, dar si explicate bine!

    :)

  11. foarte buna papica asta si foarte usor de facut ms mult amy..foarte dragut siteul imi place eu sunt noua aici dar e super felicitari

  12. ora 10 seara.mi-e pofta de ceva bun.deschid blogul,iau reteta,gatesc,mananc si yamy.f bun.te urmaresc si intentionez sa fac toate retetele de pe blog-ul tau.sunt la a 4, parca.mersi

  13. Buna! Imi place blogul tau,am vazut multe retete interesante. L-am descoperit azi dorind sa gatesc pipet de pui cu orez si vrand sa gasesc si alta reteta decat cea pe care o stiu eu. A ta e putin mai simpa,dar cred ca o aleg din cauza oboselii:). Eu caleam putin pieptul taiat cubulete,apoi fierbeam mazarea impreuna cu el si putina pasta de tomate, cateva condimente iar la sfarsit adaugand si orezul fiert.
    App am vazut si reteta de pancakes si maine cred ca ma apuc si eu,sotul meu e innebunit dupa dulciuri:)
    Te felicit pentru blog!

  14. Cristina poate ai observat ca majoritatea retetelor sunt rapide… asa e cu serviciul , nu prea ai timp sa mai si gatesti :)…pancakes sunt delicioase , sper sa-ti placa . Te pup!

  15. buna..imi plac ff mult retetele tale..azi am facut piept de pui cu orez…a iesit super bun..doar ca eu am mai adaugat si morcov.te pup

  16. Cionica multumesc mult , sa stii ca nu pot posta sectiuni separate… sunt destule bloguri pe tema asta, plus ca eu nu ma prea informez de ce contin ingredientele ( nu ca nu m-ar interesa dar nu am timp ) … eu incerc sa mananc sanatos dar asta costa asa ca fac compromisuri de multe ori… uite acum e sezonul sparanghelului ,ptr. mine e scump foc nu am mai mancat de vreo 2 ani…multumesc de recomandare o sa tin cont :) Te pup!

  17. cand fierbe orezul eu pun un cubulet de knorrde pui iar culoarea acetuia se preschimba in galben, imi place sa fie colorat! mi-a iesit exact ca in poza ta amalia, iubesc blogul tau, ai niste poze fenomenale!

  18. De mentionat condimentele… fara ele poate iesi o tigaie plina de mancare de porci ( fara gust) carnea se poate face la ciaun cu oregano, iar cand se amesteca inainte de oprire nu trebuie sa lipseasca busuiocul si putin piper, se pot adauga si ceva ciuperci pe langa carne pt un plus de aroma

  19. Draga Amalia stau sa iti multumesc ptr fabuloasa prăjitura cu căpșunului a fost super delicioasa,musafirii mei au fost incantati,si orezul cu piept de pui este super.o sa încerc si celelalte Rețete.multumesc.esti de nr.10+.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.