Stiti mancarurile acelea care dupa ce le mananci te lingi pe degete si te tot gandesti ca desi esti satul parca ai mai vrea sa mananci o bucatica? Ei bine, puiul acesta cu miere si usturoi este una dintre aceste mancaruri, are un gust absolut demential!
Cu o usoara tenta asiatica , puiul cu miere si usturoi ii cucereste atat pe cei mici cat si pe cei mari. Se prepara in maxim 30 de minute cu doar cateva ingrediente. Eu il ador si va spun sincer ca si copiii au fost foarte incantati de preparat. Sotul nu, ca au ras cei mici tot, nu a apucat sa guste nici macar o bucatica :)
Asadar, va recomand cu drag sa incercati aceasta reteta rapida si gustoasa.
Se poate servi cu orez sau cu o salata, sau de ce nu, cu bulgur.
Piept de pui cu miere si usturoi
Ingrediente 4 portii:
- 800g piept de pui
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingura miere
- 1 lingura pasta de rosii
- 4 – 5 catei de usturoi zdrobiti
- 1/2 lingurita otet de mere
- 1 /4 lingurita pudra de ghimbir sau 1/2 lingurita ghimbir proaspat dat pe razatoare
- 2 linguri amidon alimentar
- 2 linguri ulei (am folosit de masline)
De aici totul merge foarte simplu.
Pieptul de pui il taiem cubulete il condimentam cu sare si piper si-l trecem prin amidon astfel incat sa fie acoperit pe toate partile . Cel mai simplu ar fi sa puneti amidonul intr-o punga de plastic, sa adaugati bucatelele de pui, apoi inchideti punga si o rasuciti pe toate partile.
Prajim bucatelele de pui in ulei incins pana se rumenesc, adica pana sunt gata, asta insemnand ca trebuie sa taiati carnea cubulete asa cum am scris adica bucati mai mici.
Pana se face carnea intr-un bol amestecati restul ingredientelor .
Turnati amestecul peste bucatelele de pui si amestecati usor. Daca vi se pare prea putin sos mai adaugati 100ml apa.
Mai lasati cateva minute pe foc, maxim 4, timp in care amestecati usor.
Serviti cu seminte de susan presarate deasupra.
Noi l-am servit cu orez cred ca se potriveste cel mai bine si il recomand.
Daca va place sa mancati picant, puteti sa adaugati si cativa fulgi de chilli atunci cand puneti sosul peste carne.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]