Piept de pui cu limette si cartofi

Pui, pui si iarasi pui  :). Dar am facut si ciorba de fasole cu ciolan ( pun reteta maine) sa nu ziceti ca gatesc numai pui .

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 8 felii bacon
  • 500g cartofi
  • 1 limette
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura verdeata tocata ( patrunjel, busuioc, rozmarin)
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper, boia

Spalam lamaia cu apa fierbinte, apoi o stergem si radem coaja. Amestecam intr-un castronel coaja rasa, verdeata tocata, usturoiul tocat, smantana. Condimentam cu sare si piper. Fructul de limette il taiem felii.

Pieptul il taiem in 2 si apoi fiecare jumatate iarasi in 2. Taiem pe orizontala o bucata de piept si o umplem cu amestecul de mai sus.

Invelim pieptul cu grija in bacon.

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem felii. Ii punem in tava si ii amestecam cu 2 linguri de ulei . Asezam pieptul de pui printre feliile de cartofi, punem jumatate din feliile de limette si coacem in cuptorul incins la 200 de grade timp de 30 de minute. Inainte cu 5 minute de-a fi gata presaram pe cartofi putina boia.

Reteta e preluata din revista Secretele bucatariei.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Piept de pui cu limette si cartofi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.