Piept de pui cu legume la tigaie

O reteta rapida si pe placul meu adica cu legume si carne de pui :).

Ingrediente:

  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 4 rosii
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingura otet aromat
  • 4 frunze de busuioc
  • sare, piper,
  • 1 lingurita ierburi aromatice
  • 50g branza mai grasa( daca aveti  puneti parmezan )

Amestecam 4 linguri de ulei cu otetul balsamic si cu busuiocul tocat. Adaugam sare si piper. Vanata si dovlecelul le taiem cubulete, iar rosiile sferturi ( alegeti rosii mai mici). Adaugam legumele la amestecul de ulei si amestecam usor.

Punem legumele intr-o tigaie ( eu am folosit wok-ul ) si le prajim la foc mare timp de aproximativ 10 minute. Eu am mai adaugat 2 linguri de ulei.

Pieptul de pui il taiem in doua si apoi fiecare jumatate in doua pe lungime. Il prajim in 2 linguri de ulei timp de 5 minute pe fiecare parte. Condimentam cu sare. Cand este rumenit adaugam branza amestecata cu ierburile aromatice , acoperim cu un capac si lasam sa stea 2 minute.

Asezam legumele pe o farfurie intinsa si deasupra punem pieptul de pui. Servim imediat.

Reteta este preluata din revista Secretele bucatariei cu modificari.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


4 comentarii la „Piept de pui cu legume la tigaie”

  1. eu sunt fan vinete,asa ca le incerc in fel si chip.am facut si eu o reteta asemanatoare ,cu mici exceptii ,dar aproximativ la fel. si ne-a placut grozav.merita incercata.

  2. am uitat sa spun ca eu am numit-o mancare de vinete cu dovlecei,n-am postat-o inca pentru ca am zis ca prea multe mancaruri cu vinete am postat in ultima vreme.

  3. am uitat sa spun ca mancarea mea se numaeste de vinete si dovlecei.nu am postat-o inca,pentru ca am zis ca am asasinat cititorii cu vinetele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.