Peste si ciuperci la gratar

 IMG_2831_1149ciuperci21

Imi place tot ce se face la gratar, incepand cu legumele si terminand cu carnea ( dupa sotul meu bineinteles ca ar fi invers :)). Acasa la ai mei, pentru ca tata lucra in combinatul de la Hunedoara aveam un gratar mare de fonta, apoi am mostenit de la bunica o plita pe care faceam cand gratare cand scoverzi :). Cand m-am mutat la Cluj in studentie faceam gratare la iarba verde… o, ce vremuri! Obiceiul l-am pastrat si in ziua de azi, cand da firul ierbii cum s-ar zice, suntem prezenti si noi la padure cu gratarul in masina. Dar ce bine e sa ai o curte si un gratar serios adica din piatra la care poti „munci” cand ai chef indiferent de anotimp :).

Pentru ca e primavara o sa scriu doua retete la gratar numai bune dupa anotimpul friguros in care kilogramele s-au acumulat la fel ca in fiecare iarna.

Asadar avem nevoie de:

  • 2 rondele de somon
  • 100g unt
  • zeamă de la o lămâie
  • 1 lingură de pătrunjel tocat mărunt
  • 2-3 lingurițe de capere bine scurse
  • ulei
  • sare și piper

si 

  • 500g ciuperci de tip champignon
  • putin ulei de masline
  • usturoi
  • patrunjel verde

Pestele il tergem cu un prosop de hartie, il condimentam cu sare apoi il ungem cu ulei si il prajim 3-4 minute pe o parte si pe alta pe gratarul incins. Il scoatem si-l pastram la cald ( puteti pune o farfurie pe marginea gratarului si pestele pe ea ). 

Intre timp facem sosul; incingem untul intr-o cratita, apoi luam cratita deoparte si adaugam zeama de lamaie, sare, piper, verdeata si caperele. 

Pregatim si ciupercile; punem intr-un bol ulei, bagam fiecare ciuperca cat sa se unga cu ulei si apoi le punem pe gratar. Le lasam 2-3 minute apoi le intoarcem. Separat zdrobim usturoi si il amestecm cu putina apa sau ulei. Punem ciupercile intr-un bol, condimentam cu sare si putin piper, adaugam mujdeiul, patrunjel verde tocat si servim.

Asezam feliile de somon pe farfurii si turnam sosul. Ciupercile le servim separat.

Si daca tot am povestit de gratare poate aruncati un ochi si aici unde gasiti cateva modele de gratare si cuptoare de gradina sau daca sunteti pasionati de tot ceea ce inseamna produse din piatra naturala atunci ca informez ca site-ul Piatraonline.ro va pune la dispozitie o gama variata de produse pentru orice tip de proiect: materiale taiate la dimensiune, toata gama de pietre naturale si produse de decor din piatra naturala.

Sa aveti o primavara minunata! :)

loading...

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Un comentariu la „Peste si ciuperci la gratar”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.