Peste pane

Peștele pane este un alt preparat care ne place foarte mult și vi-l recomand si voua.

Este foarte gustos, il puteti servi atat la pranz cat si la cina.

De obicei folosesc file de peste pentru acest tip de preparat. În cele mai multe cazuri folosesc file de salau de Nil dar gasiti si cod sau merluciu toate accesibile ca pret.

Reteta este simpla trebuie doar sa stergeti bine cu un prosop de hartie pestele pentru a elimina surplusul de apa ( pestele congelat contine multa apa asa ca acest pas este chiar indicat)

Peste pane

Ingrediente:

  • file de peste
  • faină albă de grâu
  • oua (2 buc la 700 gr de peste),
  • sare, piper, ulei

Ouale se bat bine cu un praf de sare.

Se taie fileul de peste in felii de aproximativ 2-3 cm. Se tamponeaza bine fileurile de peste cu un prosop de hartie, se sareaza și  se pipereaza.

Apoi se dau prin făină, ou bătut din nou prin făină și apoi prin ou bătut.

Se prajesc în ulei incins pana se rumenesc usor.

Serviti pestele cu mamaliga, orez  sau legume fierte. Musai si obligatoriu cu un mujdei de usturoi alaturi.

Observatii:

Puteti inlocui faina de grau cu cea de porumb

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.