Pateuri cu telemea

Pateuri cu telemea
Pateuri cu telemea

Recunosc, ma declar vinovata de a pofti zilnic la foietaje, imi plac enorm de mult… defapt la fel ca si inghetata sunt singurele chestii la care cu greu renunt. Imi plac foietajele de orice fel, croissante, trigoane, pateuri, placinte…absolut toate! Cand merg la cumparaturi in vreun hypermarket daca trec pe langa ele si le simt mirosul gata sunt, uit ce am de cumparat :)) Nu conteaza lista cu ingrediente care e afisata la fiecare produs de brutarie si pe care o citesc cu constinciozitate, pot fi cateva E-uri, chiar nu ma intereseaza. Deci, despre ce vroiam sa scriu? a da, pateuri cu telemea, bune, simple si rapide cand ti-e pofta de ceva altceva decat dulciuri sau ai musafiri neasteptati.

Aluatul de foietaj nu se prepara tocmai usor , am o reteta foarte faina pe blog aici, insa de cele mai multe ori il folosesc pe cel cumparat, adica intotdeauna, ce sa ma mai ascund dupa deget :)

Desi sunt mare fan, nu prepar des retete de acest gen pentru ca stiti voi, ingrasa si nu sunt chiar foarte sanatoase. De cand s-au nascut copii mai rar cu chestii de genul dar in situatii de genul celor mai sus facem exceptii.

Haideti sa vedem cum se fac aceste saleuri absolut gustoase si bineinteles caloricoase :)

Pateuri cu telemea

Pateuri cu telemea

Ingrediente pentru pateurile cu telemea:

  • 1 pachet aluat foietaj cumparat ( 800g)
  • 300g telemea
  • 3 oua

Cum preparam reteta de pateuri cu telemea?

Lasam aluatul sa se dezghete la temperatura camerei.

Branza o dam pe razatoare si o amestecam cu doua oua.

Preincalzim cuptorul la 190grade Celsius.

Intindem o foaie de aluat si o taiem patrate de diferite marimi, eu am ales sa le tai cu latura de 4-5 cm. Punem in mijlocul fiecaruia o lingurita de umplutura de branza si indoim in forma de triunghi apasand doar pe varf. Puteti sa faceti si alte forme, nu va stresati sa inchideti pe toate laturile , branza telemea nu e topeste chiar daca ramane neacoperita. Bine ale mele nu au fost cele mai estetice dar avand in vedere ca nu am avut musafiri si le-am facut de pofta mi-am permis sa nu le fac de „revista” :)

Ungem pateurile cu ou batut si le coacem timp de 20 de minute pana se rumenesc frumos. Foarte important este sa nu deschideti usa cuptorul in timpul coacerii.

Pateuri cu telemea

 

Pateuri cu telemea

Cand sunt gata le scoatem si le punem pe un platou.

Pateuri cu telemea

Le puteti servi caldute dar sunt bune si reci, chiar si a doua zi.

Pateuri cu telemea
Pateuri cu telemea

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.