Pate de ficat de pasare

Pate
Nici nu mai stiu ce sa mai pun de pachet la servici. Pentru ca-mi place pate-ul iar cel din comert e plin de conservanti si tot felul de chestii nesanatoase , m-am gandit sa incerc pate-ul de casa. Reteta o am de pe culinar.ro , mi s-a parut destul de usoara si chiar asa a fost.

Ulterior, am preparat o alta varianta de pate, foarte bună și aceasta o sa o scriu și pe ea, poate o încercați.

Pate din ficat de pui

Varianta 1

Ingrediente:

  • 500g ficatei de pui
  • 500 ml lapte
  • 100g unt
  • nucsoara, sare, piper, putin coniac ( 2 lingurite)

Fierbem ficatul in lapte timp de 15 minute. Il scoatem , il lasam sa se raceasca si apoi il tocam prin masina de carne sau la robot. Adaugam untul moale , amestecam bine apoi condimentam cu sare, piper, nucsoara. Va rezulta o pasta mai tare asa ca adaugam putin din laptele in care a fiert. La sfarsit punem si coniacul.

Lasam pasta mai moale deoarece la rece se va intari. Eu l-am pastrat 5 zile la frigider intr-o cutie cu capac.

Noua ne place foarte mult in varianta asta,  faptul ca a fost fiert in lapte scoate din amareala ficatului

Varianta 2

Ingrediente:

  • 400g ficat de pui
  • 1 ceapă potrivita
  • Sare, piper, boia
  • Putin ulei

Mai avem nevoie de:

  • 100g unt
  • 1 lingură muștar picant

Ficatul îl preparam după aceasta reteta

Iul lăsăm să se răcească și apoi îl punem în Blender împreună cu untul la temperatura camerei și muștarul. Adăugăm și 2 linguri de lapte. Mixam la robot pana obținem o pasta cremoasă.

Servim!

Este foarte gustos!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


26 de comentarii la „Pate de ficat de pasare”

  1. Multumim! Am mai gatit si eu asa ceva mai demult, cam eram casatorita, pentru era pe gustul fostului meu sot.As putea sa mai incerc…merci ca mi-ai amintit!

  2. Lol…Thanks Amalia! Nu imi trezeste nici o amintire neplacuta, dar sincer asa mi-am amintit…acum 2 ani cred ca am gatit ultima oara asa ceva.Daca stau sa ma gandesc, se si vede pe blog o mica schimbare, de la un moment dat am numai articole cu chestii pe care le gatesc pt mine sau baiatul meu, nu ma am nimic din ceea ce faceam pt a treia persoana.

  3. Amalia…jos palarie. chiar cautam o reteta de pate, imi place foarte mult, insa evist sa il cumpar. Ce este in comert sigur nu a prea facut cunostinta cu ficatul :). Reteta ta este faina de tot, rapida si nu e costisitoare. Felicitari!
    P.S. pur si simplu ador blogul tau.
    Pupici

  4. Salut Amalia, vreau sa spun ca am putin timp de cand urmaresc blogul tau..felicitari!!! Ma impresionezi zilnic cu retetele tale…sunt super interesante y practice.
    Hmmm,pot spune ca imi place ficatul..asa ca inca odata "ai reusit sa -mi dai o idee de a gati repede si bun".
    Esti super, un salut din Barcelona…

  5. Cata ce coincidenta , maine ce gatesti ? sa vedem daca ne potrivim . Eu iti scriu de pe acum, am facut supa de salata si snitele de pui :).

  6. Barcelonaa … las ficatul si retetele si blogul si fug in Barcelona :)), eu nu am fost decat in Valencia dar m-am indragostit de Spania for ever ! Ma bucur ca iti plac retetele, sa le incerci sunt rapide :).Te pup!

  7. Amalia draga, reteta a iesit super!! Am mai incercat altele, dar nu au fost pe gustul nostru, a ta e minunata, ai avut dreptate cu adaugarea laptelui trebuia mai mult, stand la rece s-a mai intarit, dar gustul minunat e acelasi, multumesc inca odata pentru retele tale. Nu am folosit coniac (nu am avut), care e rolul lui? Multe imbratisari!! Geta

  8. Geta ma bucur ca ti-a iesit si a fost pe placul tau… coniacul e optional, am citit si eu in alte retete ca se pune mie mi se pare ca ii schimba un pic gustul, mai dulceag putin parca …nu stiu cum sa explic :).

  9. Esti o draguta!! hmmm,papanasi..cred ca nu am mai mancat de ceva ani un papanasi…deja mi-ai facut pofta.
    Pot spune ca Barcelona e un oras superrr..si se mananca bine.
    Te pup:)

  10. O sa incerc si eu reteta asta,pare interesanta..Si eu gatesc pate de casa,care imi place ft mult,dar altfel..500 gr ficatei ii pun la prajit cu putin ulei de masline,ft putin numai cat sa se rumeneasca.Cand se schimba culoarea ficatelului adaug apa cat sa ii acopere,o frunza de dafin si ii acopar cu un capac si ii las la fiert pana scade toata apa.Dupa aceasta ficatul trebuie sa aiba o textura pastoasa cand il gustati.Apoi,separat intr-o tigaie undesc 2 cepe medii,pana devine sticloasa,o adaug peste ficatel si pasez totul,adaugand unt,aproximativ 100 gr,sare,piper si pt cei care prefera delikat:).Mie imi place cand pasez ficatelul pe langa ceapa undita sa adaug si ceapa cruda,o ceapa mica,ii da un gust mai bun.
    Credeti-ma este absolut delicios..Iar la sarbatori in acest pate se poate adauga galbenus de ou,putina maioneza si putin mustar si se pot umple ouale.Incercati si nu o sa va para rau!Numai bine

  11. Buna Amalia,
    Te urmaresc (blogul tau) de o buna bucata de vreme desi nu am lasat nici un comentariu…
    Am incercat mai multe retete, toate au iesit grozave, multumesc! Acest pateu de casa este fenomenal, mult mai bun decat cel facut/invatat de la mama! Cred ca ficatul fiind fiert in lapte elimina (reduce substantial) acel gust amarui… Desi nu am adaugat coniac (mai bine-l beau eu, hac!-ha ha ha), am adaugat ceapa „undita” cum zice Alexandra (eu nu am adaugat si ceapa cruda) si a iesit excelent!
    Foarte apreciat de toti degustatorii (familie+prieteni+colegi de munca), este pe lista mea de retete favorite! Multumesc inca o data, imbratisari prietenesti de peste ocean,
    Sanda Turner (nascuta Nistor, in Oradea)

    1. Sanda multumesc pentru comentariu… nicio problema daca nu imi scrii asa de des important este sa incerci retetele si sa-ti si reuseasca :). Coniac si alte bauturi nu sunt pe la mine prin casa, decat daca le pun deoparte :))… uite ca mi-ai dat o idee buna, nu am mai facut demult pate de casa, vroiam sa fac pasta de peste :). Te pup si daca ai nelamuriri la vreo reteta te rog sa-mi scrii!

  12. Amalia te felicit pentru reteta si pentru toata munca ta. Am incercat si eu aceasta reteta si a iesit un pate delicios. Fiind o incepatoare intr-ale gastronomiei site-ul tau imi este de mare ajutor, mai ales ca multe dintre retetele tale merg perfect cu ideea mea de gatit, adica sanatos, rapid si simplu.

    Iti doresc mult succes in continuare!

  13. am facut si a iesit superb.sotul meu a mai erut o portie si chiar a cumparat ficatul.am mai pus si o ceapa calita putin si 2 catei usturoi.si patrunjel tocat marunt.delicios

  14. SE APROPIE SFINTELE PASTE,,2014 .Dragi credinciosi a lui Dumnezeu,doresc sa ne gandim ca se apropie sfintele paste,invierea domnului isus. va rog sa ma iertati dar eu sunt foarte bolnav cu mai multe boli f f incurabile, cum ar fi: diabet foarte complicat cu insulina, accidente vasculare din trunchiul cerebral [paralizie partiala] infarct miocardic de 2 ori, poliartrita reumatoida, am ajuns sa mai pot merge cam 20-30 metri, apoi trebuie sa fac o pauza, numai Dumnezeu si Maica Domnului stie ce fel de viata chinuita duc eu zi de zi, in primul rand eu duc lipsa de alimente si medicamente, de aceea va rog in numele Domnului sa nu ma judecati, si daca puteti din putinul dvs va rog ajutati-ma si pe mine, ptr ca Dumnezeu va vedea si sunt sigur ca va rasplati pe fiecare ptr faptele bune pe care le face, eu sper ca nu vam deranjat cu acest apel al meu,eu nu pot efectua nici-un fel de activitate, va rog nu ma lasati sa chinui,chiar si un colet cu ceva alimente de paste miar prinde foarte bine,adresa este: mihai feraru oficiul postal nr 1 casuta postala 95 localitatea vaslui-romania. macar ca vine pastele,,am cont deschis la banca: RAIFFAISEN BANK IN ROMANIA ARE NR RO93rzbr0000060001059026 in lei COD SWIFT: RZBRROBU
    PE NUMELE MIHAI FERARU.SAU PRIN WESTERNUNION TEL 0040761887298. am sa ma rog mereu ptr sanatatea dvs
    Doamne Ajuta.. HRISTOS A INVIAT.
    A-R

    Cu multa dragoste crestineasca
    mihai

Dă-i un răspuns lui htgfi Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.