M-am gandit ca dupa atatea mancaruri grele de sarbatori sa va propun o reteta cu peste si anume Pastrav cu ciuperci si rosii. Se face rapid si contine ingrediente care cred ca plac tuturor: peste, rosii, ciuperci si bineinteles vin :).
Ingrediente ( 2 portii sanatoase ):
- 2 buc pastravi
- 2 rosii
- 300g ciuperci de tip champignon
- 2 cepe
- 1 legatura patrunjel verde
- 200 ml vin alb
- sare, piper
- ulei
Spalam pestele si-l curatam, apoi ii taiem aripioarele si coada. Rosiile, ceapa, ciupercile le taiem felii iar patrunjelul il taiem marunt.
Intr-un vas termorezistent punem putin ulei, un strat de felii de rosii, apoi un strat de felii de ciuperci, un strat de felii de ceapa, patrunjel verde.
Asezam pestii fata in fata sa se cunoasca mai bine, ii condimentam cu putina sare, piper, apoi iarasi punem felii de ciuperci, rosii, ceapa si patrunjel verde.
Turnam vinul peste, acoperim cu o folie si coacem la foc potrivit 30 de minute. Scoatem folia si mai lasam 5-7 minute .
Servim.
Desi am mai gatit peste cu legume combinatia asta mi se pare una din cele mai reusite.
Reteta este preluata dintr-o carte de bucate mai veche.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Vai, ce bun trebuie sa fie!
Atatea culori si arome…
Imi place foarte mult pastravul ! si asta e o reteta faina.Am rezolvat chestiunea !
la mine acasa nu se consuma alcool. cu ce pot inlocui vinul in reteta asta amalia???
multumesc
Nicio problema poti sa-l inlocuiesti cu apa :).
este delicios dar sotul si copiii nu le place ceapa si nu reusesc sai abitui nici intrun caz .imi plac mult recetele tale amalia si le gatesc cu placere
Multumesc pentru aprecieri Valentina :)