Pastrav cu ciuperci si rosii

M-am gandit ca dupa atatea mancaruri grele de sarbatori sa va propun o reteta cu peste si anume Pastrav cu ciuperci si rosii. Se face rapid si contine ingrediente care cred ca plac tuturor: peste, rosii, ciuperci si bineinteles vin :).

Ingrediente ( 2 portii sanatoase ):

  • 2 buc pastravi
  • 2 rosii
  • 300g ciuperci de tip champignon
  • 2 cepe
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 200 ml vin alb
  • sare, piper
  • ulei

Spalam pestele si-l curatam, apoi ii taiem aripioarele si coada. Rosiile, ceapa, ciupercile le taiem felii iar patrunjelul il taiem marunt.

Intr-un vas termorezistent punem putin ulei, un strat de felii de rosii, apoi un strat de felii de ciuperci, un strat de felii de ceapa, patrunjel verde.

Asezam pestii fata in fata sa se cunoasca mai bine, ii condimentam cu putina sare, piper, apoi iarasi punem felii de ciuperci, rosii, ceapa si patrunjel verde.

Turnam vinul peste, acoperim cu o folie si coacem la foc potrivit 30 de minute. Scoatem folia si mai lasam 5-7 minute .

Servim.

Desi am mai gatit peste cu legume combinatia asta mi se pare una din cele mai reusite.

Reteta este preluata dintr-o carte de bucate mai veche.

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


6 comentarii la „Pastrav cu ciuperci si rosii”

  1. este delicios dar sotul si copiii nu le place ceapa si nu reusesc sai abitui nici intrun caz .imi plac mult recetele tale amalia si le gatesc cu placere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.