Pastrav cu cimbru la gratar

pastrav011Imi era pofta de peste si singurii pe care pot sa-i „prind” la pret sunt pastravii, dorada s-a scumpit in nesimtire, crapi numai din cei giganti asa ca am revenit la pestele ardeleanului – pastravul :).

Reteta e simpla si rapida . Rapid o si scriu.

Ingrediente:

  • 2 pastravi
  • 2 crengute de cimbru sau 1 lingurita de cimbru uscat
  • sucul de la o lamaie
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare, piper, boia
  • Garnitura :
  • 500g cartofi
  • 250g ciuperci , dar noi punem mai multe ca ne plac :)

Pestele il curatam si-l spalam bine. Amestecam sucul de lamaie cu uleiul sare, piper si un varf de cutit de boia dulce . Punem cimbru in interiorul pestelui si-l ungem din belsug cu amestecul de mai sus. Il invelim in folie. La fel procedam si cu celalalt peste. Ii prajim 25 de minute pe gratar , eu l-am prajit pe grill pe aragaz dar puteti sa-l puneti direct pe gratarul de la cuptor. Desfacem folia cu grija si mai lasam 5 minute sa prinda putina crusta.

Cartofii ii curatam , daca sunt mai mari ii taiem sferturi si ii punem la prajit in putin ulei si tigaia acoperita cu capac. Cand sunt aproape gata adaugam ciupercile ( ele se fac mai repede ). Daca va mai ramane amestec de ulei si suc de lamaie ( sigur va ramane) ii ungeti la sfarsit , apoi ii condimentati cu sare.

Servim cu un pahar de vin sau doua :).

Reteta este preluata din revista Secretele bucatariei cu modificari.

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


4 comentarii la „Pastrav cu cimbru la gratar”

  1. Eu nici nu stiam ca pastravul trebui curatat de solzi :))) eu nicidata nu am facut asta . Reteta este super usoara maine o sa fac si eu cu multe legume la gratar si mujdei din plin. Felicitar pentru blog este super.

Lasă un răspuns la Mirabela Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.