Pentru ca-mi plac pastele si pentru ca este post, m-am gandit pentru astazi sa prepar o reteta simpla si cunoscuta, in varianta imbunatatita cu salam vegetal AIVIA.
Ingrediente ( 1 portie):
- 100g spaghetti
- 150g salam vegetal
- 1 morcov mic
- 2 catei usturoi
- 1 rosie
- 1 lingura ulei masline
- 100ml bulion
- sare, oregano, busuioc
Inainte de toate, punem apa la fiert pentru paste, cu putina sare pe un varf de cutit.
Apoi pregatim legumele. Morcovul il curatam, il spalam si il dam prin razatoarea mare, rosia o spalam si o taiem cubulete, iar usturoiul il tocam marunt.
Punem uleiul intr-o tigaie, lasam sa se incinga si apoi adaugam usturoiul impreuna cu morcovul ras. Amestecam si lasam la foc potrivit timp de 2-3 minute.
Adaugam rosia, acoperim cu un capac si mai lasam 5 minute. Punem si bulionul si lasam inca 5 minute.
La sfarsit adaugam salamul curatat de membrana si taiat cubulete, sare, oregano, busuioc si inca 4 minute la foc mic :).
Servim impreuna cu pastele fierte.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
N-am folosit niciodata salamul de post ca ingredient intr-o mancare, dar ideea e foarte buna, am sa incerc reteta.