Paste cu ton

 

Am zis vineri paste, sper sa ramana asa. Reteta de mai jos e una „din studentie” cu diferenta ca acum imi permit sa cumpar ton bucati si nu maruntit si eventual paste de calitate :)

Pastele cu ton sunt un preparat rapid si bun, practic se fac in maxim 20 de minute din care 10 minute le alocam timpului de fiert pastele. Puteti sa le imbunatatiti cu capere, eu am un borcanel mereu la indemana in frigider. Si da un pic de parmezan nu strica.

Paste cu ton

Ingrediente:

  • 350g paste de tip spaghetti sau penne
  • 1 conserva mare de ton bucati (185g net)
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei usturoi
  • 150g masline feliate ( optional )
  • 1 conserva rosii decojite (425g)
  • busuioc
  • sare
  • putin piper
  • 100 g capere optional

Tocam ceapa si usturoiul si le prajim in putin ulei. Adaugam rosiile taiate cubulete impreuna cu sosul din conserva. Amestecam, lasam sa fiarba aproximativ 5 minute  si apoi adaugam maslinele si tonul. Mai lasam 2 minute la foc potrivit si adaugam 2 frunze de busuioc tocate marunt. Condimentam cu sare si piper. Daca aveti puteti pune si cateva capere dau un gust foarte bun. Este recomandat sa adaugati tonul la sfarsit deoarece este deja fiert si ajunge 1 minut sa dea in clocot doar cat sa dea aroma.

Pastele se fierb al dente si se strecoara apoi se pun peste sosul gata facut . Se mai lasa un minut si daca sosul vi se pare prea gros adaugati putin din apa in care au fiert pastele.

Aici in varianta cu penne:

Pofta buna!

 

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


20 de comentarii la „Paste cu ton”

  1. le-am facut azi de dimineata( nu cred ca sunt chiar indicate pt micul dejun, dar ce mai conteaza doar e duminica :)) au fost super bune

    1. Dorina ai dreptate … eu duminica mananc omleta la micul dejun, acum am renuntat si la asta mi se parea destul de consistenta :). Ma bucur ca ti-au placut.

  2. interesanta reteta, am sa incerc si eu
    la prezentarea farfuriei am observat ceva si simt nevoie sa iti spun, nu este o critica ci doar un sfat.
    este o practica culinara de restaurant atunci cand o reteta de paste este finalizata sosul este amestecat cu pastele,in plus inca o practica de restaurant inainte de a se amesteca in sos se pune un pic de apa de la paste deoarece are rolul de a lega sosul datorita amidonului pe care pastele il lasa in apa, se fierb putin in sos ca sa isi ia aroma iar apoi se monteaza in farfurie

Dă-i un răspuns lui Andreea POP Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.