Paste cu ton

Am zis vineri paste, sper sa ramana asa. Reteta de mai jos e una „din studentie” cu diferenta ca acum imi permit sa cumpar ton bucati si nu maruntit :).

Ingrediente:

  • 300g paste de tip spaghetti
  • 1 conserva de ton bucati (185g)
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 150g masline feliate
  • 1 conserva rosii decojite (425g)
  • busuioc
  • sare
  • putin piper

Tocam ceapa si usturoiul si le prajim in putin ulei. Adaugam rosiile taiate cubulete impreuna cu sosul din conserva. Amestecam, lasam un minut si apoi adaugam maslinele si tonul. Mai lasam 5 minute la foc mic si adaugam 2 frunze de busuioc tocate marunt. Condimentam cu sare si piper.

Punem sosul peste paste ( care se fierb si se scurg de apa, nu se clatesc) si servim.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


20 de comentarii la „Paste cu ton”

  1. le-am facut azi de dimineata( nu cred ca sunt chiar indicate pt micul dejun, dar ce mai conteaza doar e duminica :)) au fost super bune

    1. Dorina ai dreptate … eu duminica mananc omleta la micul dejun, acum am renuntat si la asta mi se parea destul de consistenta :). Ma bucur ca ti-au placut.

  2. interesanta reteta, am sa incerc si eu
    la prezentarea farfuriei am observat ceva si simt nevoie sa iti spun, nu este o critica ci doar un sfat.
    este o practica culinara de restaurant atunci cand o reteta de paste este finalizata sosul este amestecat cu pastele,in plus inca o practica de restaurant inainte de a se amesteca in sos se pune un pic de apa de la paste deoarece are rolul de a lega sosul datorita amidonului pe care pastele il lasa in apa, se fierb putin in sos ca sa isi ia aroma iar apoi se monteaza in farfurie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.