Am scris vineri paste sa vedem daca reusesc sa ma tin de cuvant :) . Reteta de mai jos este una dintre cele mai simple si rapide atat ca aveti nevoie de o conserva de rosii decojite in sos tomat ( noroc ca mama nu are internet sa vada ca am cumparat conserve de rosii, la cat bulion are ea cred ca s-ar supara :)).
Ingrediente:
- 400g paste de tip spirala ( recomandate deoarece „insurubeaza” sosul )
- 1 conserva 400g rosii decojite in sos tomat
- 1/2 ardei
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- optional busuioc ( eu nu am avut)
- parmezan
- sare
Taiem ceapa si usturoiul marunt, ardeiul il taiem bucatele. Le prajim in putin ulei timp de 3-4 minute. Rosiile din conserva le taiati marunt ( puteti folosi o conserva cu pulpa de rosii taiata ). Adaugati rosiile si sosul din conserva si lasati sa fiarba la foc mic timp de 5 minute. Condimentam cu sare.
Servim cu paste, busuioc proaspat si parmezan .
PS. Sa nu ma certati ca am taiat ceapa prea mare, ma grabeam foarte tare :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Eu nu te cert Amalia dar singua mea problema la sosuri este sa nu vad ceapa , nu-mi place o dau pe razatoarea mica si o calesc foarte putin in rest de nota 10… Pupici!
Multumesc pentru intelegere Adela :).
Ah, nici eu nu te cert, oricum, in poza nici nu se vede. Am o intrebare: Ar merge si rosii -rosii? Adica nu din acelea de la conserva. Mie vara tare mult imi place sa folosesc rosii de la piata, au alt gust decat cele din conserva. Multumesc si spor la bucatarit!
Normal ca merge si cu rosii rosii doar ca eu ma grabeam teribil de tare si mi-a fost mai usor sa folosesc cele de la conserva. Cele crude trebuiau oparite apoi curatate de pielita , apoi scosi samburii si taiata pulpa :), dar sunt convinsa ca varianta ta va fi cu mult mai buna .
Imi place place tare ceapa .. asa vizibila.. altfel gustul parca e mult prea pronuntat cand o mixezi.. Deci numai de bine pentru reteta asta ! pupici
:) multumesc.
Foarte buna reteta,am incantat-o si pe mami cu pastele astea! haha Multumim!
o sa incerc si eu retete
Sunt preferatele mele si a sotului :). Eu nu pun ceapa in sos, pun numai rosiile(s au buluion pana se ingroasa putin) si cu busuioc. Amestec sosul cu pastele, si deasupra parmezan muuuult. Immmm delicois! :)
Amalia sincer sa itzi spun a fost tare gretzos , cu ceapa aia ,am taiat-o eu mica dar tot degeaba ,si trebuia doar sa tai ceapa bucati ca sa dea putin gust s i apoi sa o scot ,in rest pastele mele au iesit bune,bafta si lasate de ceapa,si mai ales cum ai taiat-o tu asa mare cred ca a iesit mai rele decat de am incercat eu sa fac acum.
Pai atunci renuntam la ceapa :)