Cand vine vara si trebuie sa gatesc ma simt ca si un otelar in fata focului (poate va amintiti tablourile acelea imense pe care le vedeam cand purtam cravata rosie de pioner ), asa ca incerc sa gatesc cat mai putin si mai rapid. E musai sa gatesc, pentru ca cei 2 barbati din familie nu pot trai doar cu salate :).
Pentru azi va propun o reteta reinventata de paste cu pui.
Ingrediente:
- 400g paste de tip penne
- 500g piept de pui
- 1 ardei gras
- 3-4 catei de usturoi
- 1 rosie
- 2 linguri ulei
- sare, piper
- 1 lingurita sos worchestershire (optional)
1.Punem apa cu 1/2 lingurita de sare la fiert pentru paste.
2. Pieptul de pui il taiem bucatele sau fasii mai mici. Condimentam cu sare, piper, boia dulce si 1 lingura de ulei. Amestecam bine si lasam sa stea 30 de minute ( daca nu va grabiti ).
Incingem o tigaie si prajim bucatelele de piept. Le scoatem pe o farfurie cand sunt gata.
3. Usturoiul il curatam, ardeiul il taiem felii subtiri iar rosia cubulete.
Adaugam 1 lingura de ulei in tigaie, lasam sa se incinga si adaugam usturoiul. Prajim putin si apoi il aruncam. adaugam ardeiul, lasam 1 minut si adaugam rosia taiata. Lasam 5 minute si adaugam carnea de pui. Amestecam usor, adaugam sosul worchestershire si 2-3 linguri din apa in care fierb pastele.
4. Pastele le scurgem de apa, le punem intr-un bol adanc si adaugam compizitia din tigaie. Amestecam usor si servim.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]