Paste cu pui si sos cu dovlecel

 

Pastele cu pui si sos cu dovlecel sunt un preparat usor si gustos, se fac in maxim 30 de minute si nu necesita  multe ingrediente. Unul dintre ingrediente este turmericul, eu am in camara cateva condimente de acest gen care recunosc le folosesc destul de rar, merită să le cumpărați și voi nu sunt scumpe, uite vă scriu ce am eu: turmeric, ghimbir, coriandru, ienibahar.

Dar sa revin la reteta, secrete nu sunt, ca și recomandari puteti folosi paste gen spaghete dar daca va plac si alte modele nu e problema aveti voie, doar sa folositi paste de care se „lipește” sosul

  • 400 g piept de pui
  • 100 g dovleac (greutate după curățare)
  • 150ml cană de apă
  • 1/3 lingurita de turmeric
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • ulei de prajit
  • un praf de boia dulce
  • sare
  • piper
  • 200 g smântână groasă (sau brânză mascarpone)
  • 300 g paste de tip spaghetti

Mod de preparare:

Gatiti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.

Tăiați carnea de pui în cuburi mici. Radeti dovleacul pe razatoarea cu gauri mari. Încinge 1 lingură de ulei într-o tigaie și prajiti puiul până se rumenește pe toate părțile. Adăugați dovleacul, turmericul și rozmarinul, prăjiți timp de 1 minut. Se adauga apoi apa, se aduce totul la fiert si se fierbe la foc mic, acoperit, timp de 15 minute, amestecand din cand in cand.

Cand carnea este fiarta, opriti focul si adăugați smântâna, amestecați până se combină și condimentați după gust cu sare, piper și boia dulce.

Putem pune pastele fierte in tigaie, amestecam cu sosul si servim sau intindem pastele pe farfurii si turnam sosul, eu am preferat ultima varianta.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.