Paste cu ciuperci in sos de smantana


Pentru cei care adora pastele , este o reteta usor de realizat,  in timp putin si cu un final deosebit de gustos .
Ingrendiente:
500 gr ciuperci pleurotus sau champignions
400 gr taietei lati
2 fire ceapa verde
4-5 catei de usturoi
200 gr smantana
200 gr lapte
1 lingura amidon sau faina de grau
sare, piper, ulei de masline

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe punga.
Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc in 2 linguri ulei de masline. Ciupercile se spala, se taie fasii si se pun in tigaie peste ceapa si usturoi. 


Se lasa sa se caleasca bine pana scade apa lasata, se sareaza.

Separat se amesteca amidonul cu  smantana si laptele si se adauga la ciuperci. Se mai lasa cateva minute la foc mic, amestecand mereu.

Pastele se scurg de apa si se servesc cu sosul de ciuperci. Deasupra se presara branza ( de preferat parmezan).

47 de comentarii la „Paste cu ciuperci in sos de smantana”

  1. FELICITARI.MINUNATA RETETA ,NU AM CUVINTE….:),EU AM MAI ADAUGAT NISTE SUNCULITA PRAGA AFUMATA SI AM PUS CHAMPIGNIONS. DELICIOS MERITA INCERCAT, FELICITARI DOAMNA

  2. Super retete..am 19 ani si imi place f mult sa getesc…Sincer sa fiu am avut multe de castigat cu ajutorul bucatariei…..pe actuala mea prietena am cucerit-o gatindu-i unu din retetele tale:)) ms mult

  3. buna….am cautat pe net de nebuna o reteta de paste cu smantana si ciuperci….pana la reteta ta(scuze ca vb la per tu pt ca nu ne cunoastem) nimic interesant…in seara asta am sa fac aceasta reteta……arata minunat si eu sunt chiar nebuna dupa ciuperci…de fapt imi place sa gatesc si sa incerc retete noi…acum lucrez in italia si sincer imi iese pe coate pasta cu rosii…aici se mananca zilnic asta la amiaza….nu mai pot sa vad sosul de rosii…asa ca o schimbare e mai mult decat binevenita….pupici si mersi ca publici retete minunate…abia astept sa fie gata ciupercile….

  4. gata….tocmai am terminat de facut…wow…imi vine sa mananc acum desi e aproape miezul noptii aici…e super…nu am crezut ca va reusi asa de bn…..multumesc pt reteta postata….e wow…nu am cuvinte….felicitari

    1. Ildiko te cred cu sosul de rosii…eu cand am fost in Italia am mancat doar paste sotate in putin unt topit… ma bucur ca reteta este pe gustul tau , sper sa incerci si alte retete de pe site. Te pup si numai bine !

  5. Astazi am intrat pentru prima data pe blogul tau si am aruncat o privire. Splendid!!!! Cred ca voi face multe dintre mancarurile pe care le propui intrucat suna si arata delicios!!! Sotul meu va fi foarte incantat!!! E grec si ii place sa testeze tot ceea ce inseamna noutate sau amestecuri inedite. Locuim in Grecia si sunt deja familiarizata cu ceva retete de aici. Poate esti interesata sa auzi candva ceva idei de pe meleaguri elene. Multe felicitari!!!!:)

    1. Anca sunt convinsa ca o sa-ti placa retetele … retetele grecesti le ador, chiar acum ma gandeam sa fac o salata de vinete cu ardei copti, am mancat anul trecut in concediu, a fost delicioasa :). Daca ai retete usoare de vara, incercate de tine poti sa-mi trimiti pe mail. Te pup si numai bine !

    1. Am vazut ca ai mai scris un comentariu asemanator la alta reteta. Se pare ca retetele de pe site nu sunt pe gustul tau, te-as ruga sa incerci retete de pe alte site-uri culinare unde poate o sa gasesti retete mult mai bune. O zi frumoasa .

  6. salut, am facut reteta si am mai pus sunca presata taiata asa felite si nu am pus ceapa verde ca nu am avut, sotului meu a fost foarte incantat:)) a zis sa mai fac…..te pup

  7. ai niste retete foarte bune m-ai mult decat gustoase.reteta de paste arata tare bine am so incerc astazi.revin sa iti zic cum a esit

  8. Este primul comment insa nu prima reteta reusita de pe site’ul tau. Retetele tale sunt ca la mama acasa (Cluj) :-D . Mersi! Ma inspir cu incredere. Imi era „dor” de spaghetti in sos alb cu ciuperci.
    Succes si la mai multe

  9. o reteta foarte bine explicata acum o prepar si eu nu am amidon dar o sa folosesc faina sper sa imi iasa „Mersi pt reteta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.