Paste cu brânză

Paste-cu-branza-Amalia-4

Se prea poate ca o mancare pe care o prepar extrem de des sa nu fie postata pe blog…in fapt cred ca sunt mai multe dar o sa le vina randul la toate doar putintica rabdare. Am denumit reteta paste cu branza si nu macaroane cu branza pentru ca deobicei eu folosesc ce paste am prin camara si la fel nu vreau sa va limitez si voua optiunile. Pastele cu branza sunt un preparat care va scoate din incurcatura mai ales la cina cand ideile de mancare simpla si usoara sunt cele mai cautate. Se fac rapid si daca le preparati asa cum va scriu eu adaugand un ingredient simplu dar care le face mult mai cremoase o sa va faca sa reepetati reteta de multe ori sau pana cand cantarul spune stop :)

Nici nu stiu daca au o reteta anume, pana la urma fiecare le prepara cu ce branza ii place si in cantitate mai mare sau mai mica.

Pe vremuri cand aveam optiunea de cas proaspat de la tara le faceam cu cas , apoi am incercat diferite tipuri de branza cu tot felul de texturi cum ar fi mozarella sau cascavalul insa cea careia i-am ramas fidela este branza de burduf. Mi se pare ca merge de minune in aceasta combinatie.

Paste cu brânză

Ingrediente 4 portii normale sau 2 mai mari depinde cat va este de foame :)

  • 400g paste ( alegeti paste de calitate)
  • 300g branza de burduf ( mozarella, cas, cascaval, gouda, masdam)
  • 50 ml ulei sau unt
  • sare, piper
  • si ingredientul minune 150ml lapte sau 200g smantana minim 12% grasime
  • optional 150g kaizer sau bacon

Mai aveti nevoie de o oala cu peretii mai grosi chiar si o tigaie adanca gen wok, oricum indiferent de tipul de vas folosit o sa aveti ceva de lucru cand il spalati.

Fierbem pastele conform timpului de fierbere indicat pe ambalaj, proportia este de 100g paste la 1 l de apa. In apa in care fierb punem si o jumatate de lingurita de sare.

Dupa ce s-au fiert le strecuram fara sa le trecem sub jet de apa rece.

Intr-o oala punem ulei  sau unt adaugam jumatate din cantitatea de paste fierte, apoi branza data pe razatoare sau sfaramata bucatele si cealalta cantitate de paste.

Amestecam usor la foc mic pana branza s-a topit si apoi stingem focul. Adaugam smantana sau laptele si amestecam usor. Aici se produce magia asa cum vedeti, pastele devin foarte cremoase iar reteaua de branza se extinde :)

Paste-cu-branza-Amalia-1

Paste-cu-branza-Amalia-2

Potrivim de sare si piper. Daca doriti puteti adauga si bucatele de kaizer sau bacon prajite, eu cand pun cand nu pun, depinde daca am in frigider.

Si varianta filmata , asta ca sa vedeti cat de frumos se intinde branza

 

Servim fierbinti.

Paste-cu-branza-Amalia-3

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.