Paste cu branza la cuptor

Daca nu as avea anumite probleme cu branza :) as manca cred ca zilnic paste cu branza.

Si ar mai fi ceva… am un obicei tare prost; cand incep o punga de paste mai las asa, cam 100g nefolosite si trece timpul si ma trezesc ca am cateva pungi cu cateva paste :).

Aseara le-am pus „la bataie”.

Simpla reteta si rapida.

Ingrediente:

  • 500g paste
  • 300g branza ( cas, cascaval, branza de burduf)
  • 100g unt
  • 4 oua sau oia cum zice Adrian
  •  sare
  • ulei
  • putin pesmet ( optional)

Preincalzim cuptorul la 180g C

Fierbem pastele in apa cu sare apoi le lasam sa se scurga de apa in strecuratoare.

Branza o dam pe razatoarea mare.

Intr-un vas termorezistent sau tava mai groasa punem putin ulei si jumatate din cantitatea de paste. Punem si jumatate din cantitatea de branza si putin unt. Si putina sare :)

Apoi repetam si desupra punem ouale batute bine cu 3-4 linguri lapte sau smantana.

Punem si restul de unt taiat bucatele, saram si bagam tava la cuptor timp de 15-20 min pana pastele se rumenesc frumos deasupra.

Servim fierbinti.

Observatii:

Puteti unge tava cu ulei sau unt si apoi sa o tapetati cu pesmet.

7 comentarii la „Paste cu branza la cuptor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.