Paste cu branza la cuptor

Daca nu as avea anumite probleme cu branza :) as manca cred ca zilnic paste cu branza.

Si ar mai fi ceva… am un obicei tare prost; cand incep o punga de paste mai las asa, cam 100g nefolosite si trece timpul si ma trezesc ca am cateva pungi cu cateva paste :).

Aseara le-am pus „la bataie”.

Simpla reteta si rapida.

Ingrediente:

  • 500g paste
  • 500g branza ( cas, cascaval, branza de burduf)
  • 100g unt
  • 4 oua sau oia cum zice Adrian
  • 200ml lapte sau smantana
  •  sare
  • ulei
  • putin pesmet ( optional)

Preincalzim cuptorul la 180g C

Fierbem pastele in apa cu sare apoi le lasam sa se scurga de apa in strecuratoare.

Branza o dam pe razatoarea mare.

Intr-un vas termorezistent sau tava mai groasa punem putin ulei si jumatate din cantitatea de paste. Punem si jumatate din cantitatea de branza si putin unt. Si putina sare :)

Apoi repetam si desupra punem ouale batute bine cu 200ml lapte sau smantana.

Punem si restul de unt taiat bucatele, saram si bagam tava la cuptor timp de 15-20 min pana pastele se rumenesc frumos deasupra.

Servim fierbinti.

Observatii:

Puteti unge tava cu ulei sau unt si apoi sa o tapetati cu pesmet.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


7 comentarii la „Paste cu branza la cuptor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.