Pasta de peste

Ce se mai gateste, ce se mai gateste ? Azi pasta de peste :)). Pe vremea lui stiti voi cine nu o mancam nici de o culoare acum cu pofta mi-am amintit de ea .

Ingrediente:

  • 1 conserva mica de sardine in ulei ( 125g)
  • 100g unt
  • putina sare
  • putina ceapa

Desfacem conserva , scurgem pestele, ii scoatem coloana vertebrala apoi il maruntim cu o furculita. Separat amestecam putin untul pana se desface . Adaugam putin cate putin din peste in unt si amestecam bine. La sfarsit dam pe razatoarea mica putina ceapa ( ideea e sa punem suc de ceapa , 2-3 picaturi ) si adaugam si sare dupa gust.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


16 comentarii la „Pasta de peste”

  1. Buna, si eu fac cand si cand reteta asta. Dar pe blogul 'invatsagatesc' am descoperit ceva fain si mai usor, untul inlocuit cu crema de branza/branza de vaci cu grasimi reduse (eu am mai adaugat si o lingura de iaurt bine scurs de zer). Am incercat asa si a iesit f bun. Poti sa incerci si tu cand te apuca pofta. Numai bine, Ana

  2. Buna. Si eu fac aceasta reteta doar ca o fac cu ton din conserva si crema de unt. Un deliciu, si o fac cat de des pot caci sunt o fana a pestelui, as putea manca peste in fiecare zi :P

  3. Buna Amalia! Felicitari pentru blog, mai explicit si mai "mura-n gura" de atat nu cred ca se pot transmite niste retete. Am 25 de ani si sunt proaspata sotie, asa ca am incercat deja cateva retete de-ale tale(asta cand nu e mami prin preajma). Si eu ac pasta de peste, insa din conserva de ton si in loc de unt folosesc maioneza(chiar si light). Gustul acrisor al maionezei ii da un gust minunat si, chiar daca aparent pare mai greu pt dieta si colesterol, este muuuult mai digerabila :-) E doar un pont…poate o testezi daca nu ai facut-o pana acum. Te pup si …bucatareala placuta in continuare!

  4. Draguta mea, au trecut mai mult de 2 ani de la ultimul comentariu dar, la 125 g conserva peste, din care, cu bunavointa, raman 100g, sa pui 100 gr unt, asta nu e pasta de peste, e unt cu vagi urme de peste, mai ales ca ceapa e si ea minimalista in decor, 2-3 picaturi…c’mon, si lamaia, unde e lamaia ?
    Te rog sa accepti si comentarii din popor, nu numai intre detinatorii de bloguri !
    A bon entendeur, salut ! if you now what I mean !
    O zi buna ,
    Eugenia

    1. Dar accept orice comentariu :)… eu asa fac reteta sau ma rog asa o faceam ca nu am mai incercat-o de mult timp… scrie-mi te rog proportiile si promit sa o incerc din nou.

Dă-i un răspuns lui geta Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.