Pasta de peste o mancam destul de des in copilarie cand, poate unii dintre voi va amintiti daca cumparai ceva erai obligat sa cumperi si pasta de peste. Din cate tin minte era la tub dar gustul nu mi-l amintesc. Intr-o vreme o preparam de sarbatori dar apoi am dat-o uitarii si nu am mai preparat-o de ani buni pana cand intr-una din zile baiatul cel mare m-a intrebat de ce nu fac pasta de peste ca si la gradinita. Asa ca m-am conformat si am pregatit-o rapid. Este un preparat usor de facut care se poate servi cu succes la mic dejun sau cina sau ca aperitiv.
Ingrediente:
- 1 conserva mai mare de peste preferabil bucati ( ton, macrou, hering)
- 80-100g unt
- 1/2 lamaie
- 1 ceapa mica
- sare, piper
Pestele il scurgem de sucul din conserva sau de ulei, eu am folosit macrou in ulei.
Punem pestele, sucul de lamaie, sare, piper si untul la temperatura camerei in blender si mixam pana obtinem o pasta fina.
Adaugam ceapa rasa fin la sfarsit si pasta este gata.
O pastram la rece intr-un borcan inchis ermetic.
Noi am servit-o cu paine prajita.
Sfat: Daca vi se pare prea grea datorita untului puteti sa-l inlocuiti cu o crema de branza.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
O amintire placuta.
Daaa…,o sa o fac si eu …cea mai buna pasta de peste este asta clasica…Multumesc…Sarbatori fericite