Despre avocado stiti cu totii ca este un fruct foarte sanatos dar din pacate nu are un gust care să-l faca foarte indragit . Mă disperă postările care îl ridică în slăvi , pentru cei care îl cunosc știu că nu are niciun gust. Insa integrat intr-o mancare sau impreuna cu alte ingrediente este chiar ok. De aceea mai mereu se foloseste la tot felul de paste sau salate, cunoasteti cred cu totii celebrul guacamole care este foarte gustos. Pe acelasi principiu aceasta reteta, il integreaza perfect impreuna cu branza dulce de vaci, suc de lamaie si verdeturi.
Cum recunoasteti un avocado copt cred ca am mai scris dar reamintesc si aici, fructul este moale atunci cand apasati cu degetul, ca si aspect culoarea specifica verde inchis, lucios, fara pete negre. Deobicei fructele de avocado se gasesc crude, necoapte, se coc foarte repede daca le pastrati alaturi de alte fructe in cos.Si va recomand sa cumparati cel la bucata, mi se pare mult mai caliatativ decat cei la saculet, eu mereu i-am nimerit aproape stricati sau cu samburele foarte mare.
Altceva nu mai am sa va scriu inainte de a scrie reteta decat ca pasta de avocado cu branza este un preparat usor ce se poate consuma la micul dejun sau la cina cu paine prajita. O portie este suficienta pentru ca desi este un preparat usor este destul de consistent. Sper sa-l incercati pentru ca este chiar gustos.
Pasta de avocado cu branza
Ingrediente o portie:
- 1 avocado
- 100g branza de vaci
- 1 lingura marar sau patrunjel verde tocat
- 1 catel de usturoi
- 1 lingurita suc de lamaie
- sare
Taiati avocado in doua apoi scoateti samburele si cu o lingura scoateti miezul si-l puneti intr-un bol mic. Il zdrobiti cu suc de lamaie pentru ca se oxideaza imediat. Adaugati branza de vaci, patrunjelul tocat, usturoiul tocat ( e optional dar sincer va recomand sa nu renuntati la el) si putina sare.
Amestecati si serviti imediat cu paine prajita.
Pofta buna!
O alta reteta la fel de buna cu avocado este pasta de avocado cu ardei
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]