Papricas de pui

Demult nu am mai mancat papricas, cred ca de cand eram mica, asa ca sambata am facut reteta. Nu-i o chestie speciala , e o tocanita de pui cu galuste de faina ( care in cazul meu sunt cam mari, ca nu am avut rabdare sa le fac mai mici :)). Este foarte bun și da contează sa folosiți boia de ardei de calitate.

Reteta de mai jos e o combinatie intre o reteta dintr-o carte de bucate si ce mi-a spus mama la telifon :).

Ingrediente:

  • 1 pui ( fara partile pentru supa )
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 1 1/2 lingura boia dulce
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingura rasa faina

Pentru galuste:

  • 1 ou
  • aprox 5 linguri faina
  • 10 linguri apa
  • 2-3 stropi ulei
  • putina sare

Taiem buiul bucati si il prajim impreuna cu ceapa tocata marunt pana incepe sa se rumeneasca ( puiul).

Adaugam boia, faina , amestecam si completam cu apa pana cand carnea este aproape acoperita. Punem sare, piper si lasam sa fiarba.

Cand carnea este fiarta preparam galustele.

Batem putin oul cu sare , putin ulei si adaugam treptat apa alternand cu faina . Trebuie sa obtinem un aluat putin mai moale. Intr-o cratita punem apa cu putina sare si lasam sa dea in clocot. Luam cu lingurita din aluat putin si punem in apa care fierbe. Trebuie ca galusca sa se ridice imediat la superafata. Daca nu se ridica , mai adaugam apa in aluat .

Procedam la fel si cu restul de aluat si lasam sa fiarba 3 minute ( atentie cresc la fiert). Ideal ar fi sa le faceti cam cat un bob de fasole mai mare.

Scoatem galustele cu o spumiera si le punem in sos.

Lasam sa mai fiarba 3-4 minute la foc mic. Intre timp amestecam 150g smantana cu 1 lingura de faina si putin lapte si apoi turnam in sos, practim facem „ingrosala”.

Amestecam usor pana se ingroasa sosul.

O alta varianta mai rapida de preparare este sa fierbeti galustele direct in sos, eu am scos carnea inainte de a le adauga.

Finalul :)

Vă recomand ambele variante sunt la fel de bune!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


17 comentarii la „Papricas de pui”

  1. Nici eu nu am mai mancat de foarte mult timp…………..de fapt eu nu am facut niciodata,facea mama …………mi-ai dat o idee buna , am sa-i spun sa faca ,stiu ca imi placea tare mult.
    Arata foarte bine si mi-ai facut pofta………….)))))

  2. Asta este una din mancarurile mele preferate,doar ca eu pun si cateva bucati de cartofi,ce pofta mi-ai facut,arata super .O seara frumoasa!

  3. Vaiiiii dar ce bine arata!!!!!!Si cand vad ca este pui de casa(asa-i?)i-mi creste poooofta!!!!
    Galuste nu am facut niciodata si cred ca o sa incerc cat de curand reteta ta!!!Complimente mari!!!!!

  4. Arata ft bine.Si nu mi se par prea mari galustile ;)Mi se pare ca e destul de elaborata reteta….felicitari ..ai muncit ceva ;)

  5. Daca respecti reteta pe care ai pus-o tu pentru galuste imi pare rau sa-ti zic ca nu ies.Ar fi dragut pentru oamenii care te citesc sa postezi informatii corecte.

  6. Anush eu am scris reteta exact ca si in cartea de bucate … poate e problema cu cuvantul aproximativ, data viitoare o sa cantaresc cantitatile si o sa scriu exact gramajul.

  7. Buna Amalia!
    Am incercat de dimineata reteta aceasta si este delicioasa! Cu mentiunea ca a iesit puuuutin cam iute :) (acum ma gandesc daca nu am incurcat eu borcanele de boia :) ) A fost pentru prima data cand am mancat asa ceva, dar cu siguranta voi repeta „operatiunea”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.