Papanasi fierti


Daca ati sti cat de mult imi plac papanasii :) si cat incerc sa ma abtin sa nu mai gatesc dulciuri :). Aseara am facut papanasi fierti . Reteta e simpla si rapida am luat-o dintr-o carte de bucate scrisa de Didi Balmez.

Ingrediente:

  • 250g branza de vaci mai grasa
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura si 1/2 gris
  • putin sare
  • 25 g unt , pesmet, zahar

Zdrobim bine branza si o amestecam cu grisul, faina si oul. Amestecam bine pana obtinem o pasta cremoasa. Adaugam putina sare.
Intr-o cratita mai larga punem apa la fiert cu putina sare.
Facem gogosele din aluat ( puteti sa le dati ce forma vreti) le dam prin faina si le fierbem cam 7 minute .( Ca un mic sfat, cand le puneti la fiert o sa se duca la fund, cu ajutorul unei palete de lemn le ridicati usor. ) Dupa ce-au fiert ii scoatem cu o spumiera si ii punem pe un platou.Separat intr-o tigaie prajim pesmetul cu putin unt si zahar. Eu am pus papanasii in tigaie si i-am amestecat cu pesmetul. Daca doriti puneti pesmetul prajit peste ei . Mie mi-au iesit aprox 25 de bucati.

24 de comentarii la „Papanasi fierti”

  1. buna seara! cu ce as putea inlocui branza de vaca? sunt in spania si as dorii sa imi fac papanasi fierti!o pot inlocui cu ricotta?te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.