Papanasi fierti

 


Daca ati sti cat de mult imi plac papanasii :) si cat incerc sa ma abtin sa nu mai gatesc dulciuri :). Aseara am facut papanasi fierti .

Reteta e simpla si rapida am luat-o dintr-o carte de bucate scrisa de Didi Balmez.

Ingrediente:

  • 250g branza de vaci mai grasa
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura si 1/2 gris
  • putin sare
  • 25 g unt , pesmet, zahar

Zdrobim bine branza si o amestecam cu grisul, faina si oul. Amestecam bine pana obtinem o pasta cremoasa. Adaugam putina sare.
Intr-o cratita mai larga punem apa la fiert cu putina sare.
Facem gogosele din aluat ( puteti sa le dati ce forma vreti) le dam prin faina si le fierbem cam 7 minute .( Ca un mic sfat, cand le puneti la fiert o sa se duca la fund, cu ajutorul unei palete de lemn le ridicati usor. ) Dupa ce-au fiert ii scoatem cu o spumiera si ii punem pe un platou.Separat intr-o tigaie prajim pesmetul cu putin unt si zahar. Eu am pus papanasii in tigaie si i-am amestecat cu pesmetul. Daca doriti puneti pesmetul prajit peste ei . Mie mi-au iesit aprox 25 de bucati.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


24 de comentarii la „Papanasi fierti”

  1. De mult nu am mai mancat papanasi fierti, cred ca de ani de zile, mama ce pofta mi-ai facut….. Azi fac pt ca am o punga de branza la frigi…. Super faina prezentarea

  2. Inspirata de reteta ta am facut si noi papanasi aseara. Doar ca probabil nu a fost bine aleasa branza (quark=mai degraba crema de branza de vaci cu smantana) si papanasii au fost cam moi si inestetici. De buni au fost foarte buni!

  3. ..te felicit Amalia pt nenumaratele retete 'delicioase' de pe blog!Foarte bine arata papanasii..am sa fac si eu curand! ce vreau sa precizez e ca nu am vazut pe blogul tau reteta de ciocolata de casa si as fi vrut sa fac dar nu ma incred in retetele de pe net, am incercat o data si nu mi-a iesit..asa ca astept reteta de la tine. Spor in toate si muult succes la concurs!

  4. Anonim , nu stiu daca ma crezi dar am si uitat de reteta de ciocolata de casa. Sper sa o fac cat de curand, am un verisor care locuieste in Germania si ciocolata de casa e preferata lui , am facut de multe ori… multumesc pentru aprecieri si promit sa nu te dezamagesc :).

  5. Draga Amalia,aceasta nu este pentru prima oara cand intru pe blogul tau…am mai gatit de la tine si supa cu perisoare,galusti cu prune,etc. dar de fiecare data am ezitat sa-ti scriu. Ei bine ,vreau sa-ti multumesc pt. acest blog minunat si pt. faptul ca gramajul produselor este corect dat ,asa incat sa iasa mancarea respectiva buna.

    1. Iulia multumesc pentru increderea acordata, retetele mai vechi probabil ca au un granaj aproximativ dar cu timpul am incercat sa-l scriu pe cel corect :).

  6. Eu am facut papanasii fara faina.. sunt deliciosi si sunt mai moi.. mai delicati.,. :))
    Nu vad de ce am mai pune faina.. branza, un ou si gris.. eu pun dupa ochi.. Pofta buna!!!

  7. buna seara! cu ce as putea inlocui branza de vaca? sunt in spania si as dorii sa imi fac papanasi fierti!o pot inlocui cu ricotta?te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.