Papanasi cu urda

Ingrediente:

  • 400 gr urda,
  • 2 oua
  • 4 linguri gris
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu sau 1 praf de copt
  • 6 linguri de zahar
  • zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, ulei pentru prajit.

Se amesteca ouale intregi cu zaharul, faina, grisul si bicarbonatul stins cu o lingurita de otet si se adauga totul peste urda faramitata cu furculita. Se framanta compozitia pana la omogenizare, apoi se formeaza bulgarasi care se turtesc, se face o gaura mica inauntru si se prajesc in uleiul bine incins.


Eu am pus faina mai multa ptr ca aluatul era foarte moale, iar ca forma, m-am gandit sa nu-i gauresc dar la copt au crescut si pana la urma tot cu gaura au ajuns . Sunt foarte usor de facut, dar mi se par un pic mai consistenti decat cei cu branza de vaci. I-am servit cu dulceata de visine si smantana dulce.

4 comentarii la „Papanasi cu urda”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.