Pangrissini

Daca v-ati saturat de pizza si vreti sa incercati ceva aproximativ nou , va recomand aceste grisine din paine umplute cu sunca si branza. Sunt foarte bune si aspectuoase, aluatul este crocant. Puteti sa le faceti pentru un mic dejun sau atunci cand aveti musafiri.

Ingrediente:
500 gr de făină
20 g de drojdie proaspătă
jumătate linguriţă de zahăr
jumatate linguriţă de sare
50 ml de ulei
300 ml de apă
250 g sunca
250 g branza mai grasa ( eu am folosit cascaval )
Se dizolva drojdia in putina apa calduta apoi se amesteca cu restul ingredientelor si se framanta un aluat ( framantati cam 10 minute), care se pune la dospit intr-un loc cald , lipsit de curenti de aer. Il lasam sa stea 1 ora timp in care isi dubleaza volumul. Il impartim in doua, intindem prima bucata pe planseta infainata si o taiem in 4 fasii. Punem pe mijlocul fiecareia sunca taiata felii mai lungi si cascaval ras. Ridicam colturile apoi partea din dreapta si acoperim cu partea din stanga. Intoarcem bagheta cu partea impaturita in jos , procedam la fel ci cu celelalte 3 , apoi le punem intr-o tava in care am pus hartie de copt si le lasam sa mai creasca 20 minute. Le ungem cu putin ulei si le coacem in cuptorul preincalzit la 100 gr timp de 10 minute.
Le scoatem si le acoperim cu un servet textil.

Am pozat una rupta in 3 ( altfel nu incapea in poza :))

Reteta este preluata de pe http://www.giallozafferano.it/

25 de comentarii la „Pangrissini”

  1. Draga mea Amalia,
    sunt super bune "grisinele" astea. Gustoase si rapide pe deasupra. Sotul "mort" de foame si starnit de mirosul din casa a mancat 3 pe nerasuflate :)
    Dany

  2. Superbe toate mancarurile tale. Te rog sa ma lamuresti cu un lucru, nu am experienta in bucatarie:"> si nu stiu cam cat inseamna 20 g drojdie, am vazut la grisinele cu masile 12 g … jumatate de lingurita, o lingurita?As vrea sa le incerc si eu. Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.