Despre pancakes nu se mai pot spune multe lucruri noi. Aceste clatite pufoase care se pot prepara atat dulci cat si sarate sunt pe placul tuturor. Cred ca este unul dintre deserturile importate de la americani care are are cel mai mare succes, alaturi de brownies, bineinteles (acestea personal nu imi plac foarte mult pentru ca sunt prea dulci si consistente pentru gustul meu).
Reteta de pancakes cu capsuni este una de sezon, eu am testat-o pe pici si clar a avut un real succes! Sunt foarte pufoase si aromate, servite impreuna cu putina miere si frisca au mai adaugat o stea pe „cerul” aprecierilor desenat de cei mici.
Pancakes cu capsuni
Ingrediente pentru 12 buc mai mari de pancakes:
- 420ml lapte
- 2 oua mari
- 280g faina alba 000
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 55g zahar brun sau tos
- 55g unt topit
- aproximativ 250g capsuni
Cum facem pancakes cu capsuni?
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Spargem ouale si le punem intr-un bol. Adaugam untul si zaharul si mixam pana se omogenizeaza.
Separat amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul. Le adaugam treptat la amestecul de oua alternanad cu laptele.
La sfarsit adaugam capsunii spalati bine si taiati bucatele.
Amestecam usor si apoi coacem clatitele; turnam cu polonicul aluat intr-o tigaie unsa cu putina grasime si apoi lasam pana face basici deasupra. Intoarcem cu o spatula si lasam sa se rumeneasca frumos si pe cealalta parte apoi le scoatem pe o farfurie. Eu le-am facut putin mai mari pentru ca m-am grabit, recunosc.
Servim caldute sau reci, sunt foarte bune si a doua zi.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]