In cautare de retete pentru cina si mic dejun am gasit aceasta reteta de paine rapida cu malai. Poate unii dintre voi ati mancat cand erati mici aceasta bunatate, eu nu-mi amintesc de ea. Se face rapid si usor plus ca este foarte ieftina :). Puteti sa o serviti cu iaurt sau lapte batut.
Si da, multumesc asistentului care m-a „ajutat” la fotografiat:).
Ingrediente pentru tava ( 22×32)
- 3 oua
- 200ml iaurt
- 100ml apa minerala
- 100ml ulei
- 10 linguri faina de porumb ( ar fi ideal sa o macinati fin, daca nu o puneti asa cum este)
- 6 linguri faina
- 1 lingurita sare
- 1 plic praf de copt
- branza ; telemea, feta, cas, mozarella ( eu nu am pus dar data viitoare pun )
- 3-4 lingurite de susan
1. Punem intr-un bol ouale cu sarea, le mixam 1 minut si adaugam iaurtul, apa minerala si uleiul. Mixam bine si adaugam treptat faina de malai, faina de grau amestecate cu praful de copt. Amestecam usor cu o lingura pana se omogenizeaza.
Adaugam si branza taiata bucatele. Rezulta o compozitie curgatoare, asemanatoare cu aluatul de clatite.
2. Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem la 180grade C pana se rumeneste frumos.
3. O scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca putin, o acoperim cu un servet textil si lasam sa se raceasca de tot ( dupa cum se vede cineva a facut proba :) ) apoi o taiem felii.
Noua ne-a plcut tare mult sper sa o incercati si voi :).
Reteta incercata de cititoare
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Arata delicios! Dacă am pune brânza, de exemplu de vaci, ce cantitate ai recomanda?
Aproximativ 150 gr. Dar pusa chiar la sfarsit .
Este un preparat usor de facut si foarte gustos.A fost apreciat de toti consumatorii mei.
Ma bucur, sper sa incercati si alte retete :)