Oua umplute


Unul dintre cele mai cunoscute aperitive , adorat de multa lume, detestat de altii ( numai la ideea unor oua”inecate” in maioneza), iata cum le fac eu … mancabile cum zice sotul meu .
Varianta 1
Ingrediente:
oua
smantana
putin mustar
sare
piper

Fierbem ouale in apa cu 2 stropi de otet , vreo 13 minute sa fim sigure ca-s tari, apoi le punem direct sub jet de apa rece. Lasam 1 minut si apoi le curatam. Cu un cutit bine ascutit le taiem in jumatate, apoi cu o lingurita sau fara scoatem galbenusurile si le punem intr-un castronel. Le zdrobim bine cu furculita si apoi adaugam putin mustar si cateun pic de smantana amestecand bine. Punem smantana pana obtinem o pasta cremoasa. Condimentam cu sare si piper si apoi umplem jumatatile goale.

Eu le-am umplut cu spritul :).

Le asezam pe un platou si separat facem o maioneza  la care adaugam cateva linguri de smantana sau iaurt gras . Va spun din experienta ca merg mai bine asa, adica maioneza separat pentru ca nu toata lumea le mananca cu maioneza. Gata , atat pentru azi , promit urmatoarea reteta sa fie mai „consistenta” .

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


9 comentarii la „Oua umplute”

  1. Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

  2. Amalia,la multi ani si noul an sa fie de bun augur!
    Ouale umplute sunt suuuuper,de la noi nu lipsesc de pe masa la nici o sarbatoare….le fac fie cu pateu ,fie cu smantana in care mai tai si putin cascaval bucatele…
    Te pup Amalia si o zi buna!

  3. La multi ani si un an cat mai bun!!! Am facut de sarbatori oua umplute exact cum le faci tu:) Eu le fac asa de ani de zile, sunt super si nu cad greu la stomac. Uneori combin maioneza light cu iaurt pentru sos. Te sarut!

  4. Lissa asa e , ouale umplute snitelele si chiftelele sunt nelipsite la romani de sarbatori :)). Si eu am mai multe optiuni de umplere de aceea am scris acum varianta 1.

  5. Multumesc Amalia, la fel iti urez si tie. Ma gandeam eu cu maioneza, deja din ce in ce mai multe persoane se pare ca o evita :).

  6. Amalia, iti dorim un An Nou 2010 fericit! Retetele tale ne-au dat gata. Ai cel mai reusit blog culinar romanesc. Iti uram multe retete bune in continuare! Ne inspiram aproape zilnic de la tine.

    Noi, cel putin de sarbatori, ne permitem sa manancam mai consistent, inclusiv oua umplute si maioneza, care ne plac la nebunie. La noi, ouale le mai umplem, pe langa pateu, si cu ton sau cu sardele in ulei, din conserva.

    Suntem de parere ca, daca mancarea prea copioasa nu face bine organismului, frustrarea are o influenta si mai nefasta asupra psihicului!

  7. Mihai iti multumesc mult pentru urari si mai ales pentru aprecieri :). Cat despre ultima fraza , o sa ma gandesc la ea cand imi propun sa nu mai gatesc cu grasimi :)). Numai bine si sa speram ca anul asta o sa pot posta cat mai multe retete noi .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.