Weekendul asta nu prea am gatit nimic pentru ca am fost la o nunta ( cea mai frumoasa din cate am vazut :)) asa ca astazi am incercat o reteta de mult timp salvata de pe blogul lui Pilar. Eu stiam ca ossobuco se face cu carne de vita ( rasol) dar uite ca merge si cu carne de porc. Si inca foarte bine :).
Ingrediente:
1kg rasol de porc feliat
2 cepe mari
1/2 ardei rosu
1/2 ardei verde
3 catei de usturoi
100g mazare
800g cartofi
200 ml bulion sau 250 g rosii
150 ml vin alb
200 ml apa
2 frunze de dafin
piper, sare, ulei
Taiem soricul de pe feliile de rasol si apoi le ungem cu usturoi zdrobit. Presaram usturoi zdrobit si le lasam sa stea pana pregatim restul ingredientelor.
Morcovii ii curatam si ii taiem felii putin mai groase , ceapa o tocam marunt iar cartofii ii curatam si daca sunt mai mici ii lasam intregi, daca nu ii taiem bucati mai mari. Ardeii ii taiem bucatele. Daca folosim rosii le oparim putin, le curatam de coaja si le taiem cubulete.
Incingem uleiul intr-o cratita sau tigaie si prajim feliile de rasol pana acestea se rumenesc putin.
Le scoatem si le asezam in oala in care vom face ossobuco. In uleiul ramas calim morcovii cu ceapa ,apoi adaugam ardeii si rosiile. Punem toate legumele peste carne , adaugam vinul, mazarea, apa, foile de dafin, sare si lasam sa fiarba la foc mic cu capac 50 min. Probam carnea si daca este fiarta adaugam cartofii si mai fierbem 15 min .
Lasam sa stea 10 minute
servim alaturi de un pahar de vin :).
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.

Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Buuun!!!felicitari!Trebuie incercat!
vai ce bine arata!trebuie sa incerc intr-o zi mai ales ca sotu este mare carnivor, porcu fiind cel mai bun prieten al lui, eu incercand sa-i bag pe gat mai mult pui:))))
Si noi iubim osobuco dar cu vita, nu prea ma impac cu "porcule"…O saptamina minunata! Cami
Hola Amalia!! nunca he comprado osobuco pero por tu receta parece una carne muy melosa…las fotos son una delicia…y veo que has camibado la tuya del perfil, estas guapisima…un beso!!
Ami,chiar vrei sa ne omori cu mancarurile astea?Fie-ti mila,felicitari.
Foarte interesanta reteta;)
Va multumesc mult, Cami si eu l-as face cu vita daca nu ar fi asa scumpa :(.
Lucian nu am nicio mila , mai ales ca asa il cheama si pe sotul meu :)).
Maria Jose Muchas gracias y besos!
Salut . Am o intrebare : ce ai facut cu soricul dupa ce l-ai frecat cu usturoi zdrobit ?
Retetele culinare care sunt postate sunt grozave si deja am incercat cateva din ele si mi-au iesit foarte bune . Multumesc .
Laura soricul l-am dat jos si rasolul l-am frecat cu usturoi… cred ca nu m-am exprimat eu bine :).
Mancarea a iesit grozav de buna . Un comentariu din partea nasului fetitei mele spune tot : " Cea mai buna tocanita care am mancat-o vreodata in viata mea ".
Multumim pentru reteta .
Cu drag, sa va fie de bine !
Foarte frumos! Culmea e că şi eu prefer tot rasoalele de porc…
Încearcă să faci condimentat aşa cum am făcut eu…coaja de citrice dă un gust fără seamăn!
http://bucatarialuiflorian.blogspot.com/2010/02/osso-bucco.html
Multumim Amalia pentru reteta de Ossobucco transformata pentru Romania. Am reusit seara sa surprindem musafirii.
Cu drag, ma bucur ca a fost pe placul lor :).
amalia ce pot sa folosesc in loc de rasolu de porc? nu gasesc aici (nu stau in ro). multumesc besos (vad ca vb bine spaniola :)
Rasol de vita :).
adica vad ca reteta este dp un blog spaniol, dar aici unde stau eu chiar nu am vazut :) multumesc pt blogu asta minunat, cred ca o multime de femei sunt de acord cu mine :) Dumnezeu sa iti dea sanatate si bucurie tie si familiei tale, ca tare draga mi esti t pup.
Multumesc, la fel iti doresc si tie Ioana!