Despre orzo am scris si voi mai scrie dar doar retete :)) Am observat ca la ultima postare pe pagina de facebook a blogului ati avut cateva nelamuriri si discutii contrare cu privire la ce este orzo.
Asa cum am scris este o pasta scurta in forma de bob de orez. Se poate pregati in multe feluri, la fel ca si un pilaf, sau fiert in salate. Personal agreez toate tipurile de preparare si toate retetele de orzo. Copiii il adora, sotul la fel, singura problema e cantarul care mi a transmis ca daca il consum mai des se va supara . Bine nu exageram dar e bine sa avem in camara o punga care ne va scoate din incurcatura atunci cand nu stim ce sa gatim sau vrem sa preparam rapid o garnitura.
In cazul de fata l-am preparat foarte simplu si l-am consumat cu carne de pui la gratar.
Orzo cu mazare este un preparat usor ce nu necesita timp indelungat de preparare si se face cu doar 4 ingredinete. Recomand sa-l incercati , este usor si bun!
Orzo cu mazare
Ingrediente 4 portii:
am folosit ca unitate de masura o cana de 250ml
- 1 cana de orzo
- 3 cani de supa de pui sau de legume ( eu am folosit supa de pui congelata, daca nu aveti supa, folositi apa plus condiment)
- 1 ceapa mica galbena
- 1/2 cana mazare congelata
- 1 lingurita sare
- piper
- 2 linguri ulei de masline
Ceapa o tocam fin ( la mine nu a fost taiata foarte fin, mai as aca din topor, ocazie cu care mi-am dat seama ca trebuie sa ascut cutitele) si o prajim in uleiul de masline. Adaugam orzo, amestecam, lasam un minut apoi turnam 2 cani de supa fierbinte, adaugam si sarea.
Lasam sa dea in clocot, micsoram focul si acoperim cu un capac.
Cand supa a fost absorbita, adaugam mazarea si ultima cand de supa,amestecam si lasam la fel cu capac sa se faca.
Dureaza cam 4 minute. Stingem focul si mai lasam mancarea sa stea acoperita cu capac inca 5 minute si apoi servim . Eu pun si putin piper alb macinat, nu e obligatoriu dar sunt fan piper :)
Pofta buna!
Poate doriti sa incercati si alta reteta cu orzo de pe blogul meu:
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]