Orez in stil indian


Este o mancare usoara care se poate servi si ca garnitura. Mie imi place orezul (sub orice forma) de aceea am si incercat-o. Se face in 15 minute!

Ingrendiente:
200 g orez cu bobul lung (preferabil Basmati)
2 linguri ulei
1 lingurita seminte chimen
100 g mazare proaspata sau congelata
500 ml apa
1/2 lingurita sare

Se spala orezul in mai multe ape si se scurge. Intr-o cratita cu fundul mai gros se incinge uleiul . Adaugam semintele de chimen. Cand incep sa sfaraie, adaugam orezul si amestecam bine.
Se adauga sarea, apoi imediat apa astfel incat sa acopere complet orezul ( nivelul apei trebuie sa fie cu aprox 2 cm deasupra orezului) . Cand apa incepe sa fiarba dam focul mai mic si lasam sa fiarba cu capac cam 10 minute.Gustam cateva boabe de la fundul oalei si daca este gata adaugam mazarea si mai lasam 2 minute,timp in care acoperim cratita.

Inchidem focul si lasam sa stea acoperit cateva minute pentru ca aburii sa patrunda foarte bine mazarea. Servim cu frunze de coriandru proaspat tocat. Eu am pus putina ceapa verde tocata.

Reteta este de pe net nu mai retin sursa.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Orez in stil indian”

Dă-i un răspuns lui Jacktels Kochbuch Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.