Un desert usor, orez cu mere, eu ador orezul cu lapte in orice combinatie. :)
Reteta de orez cu mere
Ingrediente pentru orezul cu mere:
- 500ml lapte
- 100g orez
- 2 linguri de zahar
- 1 plic zahar vaniliat
- 3 mere
- 2 linguri de zahar
- 150 ml apa
- 3 linguri gem acrisor
- putina esenta de rom
Cum facem reteta de orez cu mere?
Punem laptele la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam zaharul, orezul si zaharul vaniliat. lasams a fiarba la foc mic pana scade laptele si orezul este fiert. Incercati sa amestecati destul de des deoarece cand este gata incepe sa se prinda de fundul oalei. Lasam sa se raceasca.
Curatam merele, le taiem bucati nu foarte mici si le punem la fiert impreuna cu apa si zaharul. Cand sunt fierte le scoatem , lasam lichidul sa fiarba 1 minut si apoi adaugam gemul si putian esenta de rom. Amestecam si mai lasam sa fiarba 1 minut.
Aranjam orezul in forma de coronita, in mijloc punem merele iar peste orez turnam siropul fierbinte.
E delicios!
Reteta am preluat-o cu modificari dint-o carte de bucata scrisa de Didi Balmez .
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Que delicia. Saludos
http://gastronomie.arely.ro/salata-de-varza-cu-sunca-si-iaurt/ ce e cu acest site? amalia ti se pare normal sa iti copieze in integralitate retetele pozele, chiar tot ce ai scris?????????
Gracias Manuel, saludos :).
Anonim multumesc de atentionare, am vazut si retetele altor fete cu bloguri culinare. le-am scris sper sa retraga retetele sau macar sa precizeze sursa. Cred ca ar trebui sa-mi personalizez fotografiile sa nu le mai poata fura.
Arata minunat! [slurp]
chiar daca iti personalizezi fotografiile tot le poate fura.nu le poti proteja suficient,dar macar sa precizeze sursa ar fi fost ceva ce tine de bun simt elementar.
Daca aplici watermark pe fiecare poza, nu prea ar avea cum sa mai fure fara sa vada toata lumea.
Problema la noi e grava, iar de multe ori nu numai ca furtul de poze iti aduce prejudicii financiare, dar si morale. Nu e cazul tau, dar destui crescatori si-au vazut cu stupoare pozele lor furate de inmultitori nenorociti care nu vor avea in veci asa caini de calitate. Dar prejudiciul e imens, inclusiv vis a vis de reputatia acelui crescator, multi pot avea impresia ca are ceva in comun cu acei puppy milleri…
Si exemplele pot continua…
Sper ca cei in cauza sa aiba bunul simt sa schimbe poza.
Fetelor uite ce raspuns am primit de la cei cu site-ul in cauza
"Referitor la retetele de pe arely.ro vreau sa iti spun ca absolut toate retetele vor avea trecute la finalul articolului sursa de unde au fost preluate.
In momentul asta in multe dintre articole chiar este trecuta sursa.
Pentru articolele publicate deja care nu au publicata sursa, daca iti recunosti vreo reteta, lasa-ne un comentariu la articolul respectiv cu adresa site-ului de unde a fost preluat, altfel nu avem cum sa ne dam seama.
O zi buna"
Vai Doamne.Cata nesimtire.Tocmai vroiam sa scriu ceva frumos,si am vazut comentariile.De cata nesimtire trebuie sa dai dovada,ca sa dai asemenea raspuns?!Deci vor fura in continuare.Si nici macar nu se simt jenati ca au fost prinsi.OMG
Vroiam sa scriu ca arata excelent.Si mie imi place orezul cu lapte.
Oare de ce,de fiecare data trebuie sa imi scriu numele si blogul?De ce nu se salveaza?
Tu ce gem ai folosit Amalia:D?
De caise e mai acrisor :).
Oky:d Mersii Mult:X!
Foarte interesanta reteta (si gustoasa, sunt convinsa). Eu o fac intr-o alta varianta ce nu presupune lapte, ci doar caramelizarea merelor.
Ciudată reţetă. Orezul se fierbe întâi cu puţină apă sau se pune la muiat în apă. Se pune şi puţină sare la fiert. Gustul e copleşit de chimicale „zahăr vaniliat (sic)”, esenţă de rom, când era de ajuns o păstaie de vanilie pentru un gust fin şi rafinat.
Dar, de, în ţara orbilor…
Reteta e preluata dintr-o carte de bucate si poate nu ati remarcat dar e scrisa in 2010 adica acum 11 ani. Pe atunci se pare ca nu am descoperit pastaia de vanilie sau era la un pret mai putin accesibil.