Papa bun si rapid !
1 cana orez
400 gr ciuperci
sare
piper
Se calesc ciupercile pana scade zeama lasata si incep sa se rumeneasca, apoi se aduga orezul fiert si strecurat. Se amesteca usor si se mai lasa cateva minute. Se serveste ca atare sau ca garnitura.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Buna Amalia,
Buna reteta ta. Am sa iti spun si reteta dupa care prepar eu orezul. Sincer nu mai stiu de unde o stiu.
Folosesc initial ceapa, cam 2 cepe destul de mari, taiate fidelutze subtiri (am un cutit special pt asta).Calesc ceapa, doar pana e aurie, dupa care pun morcov (dat prin razatoare), o rosie mare si coapta bine, un ardel (rosu sau galben), un aldel iute (imi place f mult ardelul iute).Toate astea le frig in tigaie pana lasa o zeama.
Orezul, folosesc doar prefiert, cu toate astea il tin jumate de ora in apa ca sa se implineasca.
Am uitat sa zic de ciuperci. Folosesc conversa sau din cele albe de Paris, si le frig o data cu morcovul, ardelul si rosia.
Dupa care orezul il pun la fiert 5 min, apoi adaug tot ce am fript in tigaie si mai las cam 10 min.
Presar un pic de patrunjel, marar, si sare, chiar uneori si condimente de gaina de la Knorr.
Mie imi place f mult si nu e greu de facut. Sunt fan orez, tot ce e facut cu orez imi place la nebunie.
Te pup!
Hey reteta asta e pe gustul meu. Trebuie sa o incerc! Saptamana asta am in plan ceva cu conopida dar apoi urmeaza orezul ! Multumesc mult!
dar ceva de varza nu este ?