Orezul cu ciuperci este o reteta simpla si gustoasa care poate fi servita ca atare sau ca si garnitura la friptura… sau de ce nu,insotita de o salata. Eu prefer sa o consum asa, fara carne, mi se pare destul de sățioasă si imi place sa simt gustul ciupercilor pentru ca ador ciupercile. Puteți să o preparați cu ciuperci din conservă sau cu ciuperci proaspete la fel ca si mine, eu am folosit champignions dar se poate face si cu pleurotus.
Modalitatea de preparare este foarte usoara, trebuie doar sa respectati proportiile la orez, de 1 la 3 adica la o cana de orez se pun 3 cani de apa sau supa. In rest o tigaie sau o cratita mai mare, cu pereti grosi, si 20 de minute la dispozitie :)
La ingrediente puteti sa jonglati, am adaugat o bucatica de morcov ras si 2 catei de usturoi iar la sfarsit am pus o lingura de parmezan ras care i-a dat un plus de gust.
Ingrediente:
- 500g ciuperci
- 200g orez cu bobul lung ( o cana de 200ml plina)
- 1 bucatica mica de morcov ( optional)
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- ulei
- sare, piper
Ceapa o tocam marunt, ciupercile le spalam si le taiem felii, orezul il spalam in mai multe ape.
Incingem uleiul intr-o cratita cu pereti mai grosi, adaugam ceapa tocata marunt. Lasam 1 minut sa se caleasca , apoi adaugam ciupercile taiate felii. Desigur o sa va para multe dar scad atunci cand se gatesc. Le lasam sa se faca, amestecam din cand in cand iar cand lichidul lasat a scazut adaugam morcovul ras si cateii de usturoi ( puteti sa le puneti la inceput impreuna cu ceapa) , sare si piper. Lasam 1 minut si adaugam orezul. Amestecam si adaugam 3 cani de apa ( cana cu care am masurat orezul) , apoi acoperim cratita sau tigaia cu un capac , marim focul pana da in clocot apoi il reducem la minim si lasam sa se faca timp de 15 minute pana cand orezul este gata.
Stingem focul, daca este cazul mai adaugam sare si bineinteles cireasa de pe tort parmezanul.
Bineinteles, chestia cu parmezanul am adaugat-o ulterior, in anul in care am scris reteta il foloseam foarte rar, apoi i-am prins gustul si i-am ramas fidela :)
Acoperim si mai lasam inca 10 minute , hai maxim 5 daca va este foame tare si apoi servim.
Pofta buna!
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Da, este simpla si gustoasa ;)
Amalia, draga te asteapta la mine un premiu deosebit pentru o persoana deosebita ca tine ! Sarbatori fericite! Cami
Voilà un riz qui me plait beaucoup.
On dirait du risotto.
A bientôt.
DACA ITI FACE PLACERE , TI-AM OFERIT UN PREMIU LA MINE PE BLOG!
Un premiu frumos te asteapta la mine!!..Sarbatori fericite!!
BUNA AMALIA
CE MAI FACI :)
CE BUN ARATA TREBUIE SA INCERC SI EU SA FAC CU CIUPERCI PENTRU SOTUL MEU :) LUI I PLAC CIUPERCILE FFF MULT
TE ASTAPTA UN PREMIU LA MIN EPE BLOG DAC ITI FACE PLACEREA
AMALIA DRAGA AM INCERCAT BOMBOANELE BOUNTY, SUNT BUNE….EU LE-AM PUS LA CONGELATOR, SI ABIA APOI LE-AM DAT PRIN CIOCO, LE-AM ACOPERIT DAR NU UNIFIRM, SAU FOARTE ASPECTOS.SUNT BUNE, DAR A MELE CRED CA SUNT MAI MOI IN INTERIOR, CEL PUTIN ASA CRED, VAZAND POZELE TALE. DAR AM SCRIS SI LA MINE PE BLOG….PE PRIMU LOC TOT BOMBOANELE RAFAELLO SUNT…DACA II SA ALEG DIN ELE:))ORICUM MERITA FACUTE, CA NU-S DE ARUNCAT , ASTA II CU SIGURANTA! MERCI PENTRU INSPIRATIE! SARBATORI FERICITE!
Te asteapta un premiu pe blogul meu, pupici.
Va multumesc mult sper sa apuc sa le si ridic :).
Merci beaucoup, le riz est mon préféré:)