Orez cu amestec de legume mexican

Orez cu amestec de legume mexicane
Orez cu amestec de legume mexican

Amestecul de legume mexican cred ca este cea mai cunoscuta garnitura din categoria prpearatelor congelate, se face rapid si este chiar bun. Contine porumb, mazare si morcov, ingrediente cunoscute si oarecum indragite de cei care prefera legumele.

Orezul cu amestec de legume mexican este un preparat ce il fac destul de des, mereu am la indemana o punga de 1 kg de legume de acest gen congelate.

Puteti sa-l consumati ca atare sau ca si garnitura la orice tip de friptura. De asemenea, este un preparat ce se poate servi si in zilele de post.

Modul de preparare este unul simplu, doar sa folositi un orez special pentru pilaf sau de tip basmati. In fapt, orice orez in afara de cel cu bob rotund este indicat orice alt tip de orez. In rest, musai sa adaugati un condiment universal, acum se gasesc bio, asa ca e voie. :)

Pentru masurarea cantitatilor am folosit o cana de 150ml si au iesit fix 4 portii.

Ingrediente pentru reteta de orez cu amestec de legume mexicane

Cantitati pentru 4 portii

  • o cana (150ml) orez pentru pilaf
  • 2 cani (150ml) amestec mexican de legume congelate
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita condiment universal
  • sare (condimentul meu nu contine sare dar daca folositi unul sarat atunci nu mai adaugati si sare)

Cum preparam reteta de orez cu legume mexicane?

Incingem uleiul intr-o tigaie, adaugam orezul si il prajim timp de 1 minut.

Adaugam legumele congelate, condimentul si 2 cani (150ml) de apa.

Lasam sa fiarba la foc mic cu capac 10 -15 minute (depinde de ce fel de orez folositi, in mod normal timpul de fierbere este trecut pe ambalaj), timp in care mai amestecam din cand in cand.

Mai adaugam 1/2 cana de apa, acoperim cu un capac, oprim focul si lasam sa stea 5 minute dupa care servim.

Pofta buna!

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.