Orecchiette cu verdeturi si unt

Reteta de vineri, mai usoara,  doar urmeaza weekendul cu mancaruri satioase :).

Ingrediente:

  • 400g paste de tip orecchiette ( scoici cum le stim noi pe romaneste) 
  • 120g unt
  • 2 linguri patrunjel verde tocat fin
  • 2 lingura ceapa verde tocata fin
  • 1 lingurita cimbru tocat fin
  • sare, piper
  • 3 linguri branza rasa ( eu am pus cas)

Se fierb pastele, untul se freaca putin cu o lingura de lemn, se adauga sare, piper apoi pastele fierbinti ( fierte al dente si doar scurse de apa) . La sfarsit adaugam branza si amestecam.

Servim calde. Delicioase , va recomand sa folositi unt mai gras ( 82% grasime, eu am cumparat La Dorna merita pentru 50 de bani in plus fata de cel cu 65% grasime ).

Reteta preluata de pe giallozafferano.it.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


3 comentarii la „Orecchiette cu verdeturi si unt”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.