O chestie pe care trebuie sa o incercati neaparat!
Ingrediente:
- 300g paste de tip tagliatelle
- 1 portocala mare
- 50g parmezan ( eu am pus cascaval ras)
- 20g unt
- 3 galbenusuri
- 200ml smantana 20-25% grasime
- 2 linguri patrunjel verde tocat
- sare, piper
Punem apa sa fiarba pentru paste. Pana fierbe apa pregatim amestecul
Spalam portocala sub jet de apa fierbinte, o stergem bine si apoi taiem coaja cu cutitul pentru legume. Incercati sa o taiati cat mai subtire, parte alba da un gust amar. Taieti fasii subtiri, apoi topiti untul intr-o craticioara, adaugati fasiile de coaja si lasati sa se prajeasca pana devin aurii.
Adaugam pastele la fiert.
Intr-un vas amestecati galbenusurile cu smantana, apoi adaugati cascavalul ras, piper si sare.
Strecuram pastele si le punem rapid intr-un vas. Punem peste ele amestecul de ou si smantana si amestecam . Adaugam si cojiile de portocala , patrunjelul verde.
Servim imediat. Daca doriti mai adaugati branza. Mie mi s-au parut a fi excelente ! :)
Reteta este preluata de pe www.giallozafferano.it
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
Amalia cred ca te-am vazut prin manastur:)) sau am vazut o tipa care seamana leit cu tine in pozade la profil. ff faina reteta succes in continuare.
sunt delicioase! cunosc reteta, ne plac tare mult. uneori adaug si ceva lamaie. o zi buna!
As incerca desi prima mea idee a fost sa inlocuiesc portocala cu lamaia!
Lamai as manca tot timpul!
Arata super:)
Anonim trebuia sa ma opresti pe strada , nu ma suparam :).
Dana ma bucur ca stii reteta cred ca lamaia ii da un gust bun…
Irina poti sa o inlocuiesti :). Sa-mi scrii doar cum au iesit .
Lorena multumesc mult !
INteresanta combinatia!
Te invit si pe:http://hoinarprinlume.forumcommunity.net/
Pa pa!
you are killing me! :))[glumesc]ador pastele si cum descopar cate o reteta noua nu ma pot abtine sa nu o prepar,am zis ca o las mai moale cu fainoasele dar nu ma pot abtine:))arata delicios!
Krissy multumesc pentru invitatie :).
Malvina tot asa zic si eu… ma tot stradui sa dau jos cateva kilograme de prin decembrie si nicicum nu reusesc :((.
mi se pare faina de tot reteta.nu stiu unde o sa ajung cu culino-blogareala asta.probabil la 200 de kile.ca tot veni vorba,ai vrea sa facem schimb de blog-uri ?eu te-am trecut deja la mine.
Amalia, iti doresc o primavara minunata, cu multe realizari!
Cu drag, Flori!
Pansy te-am trecut si eu pe lista :).
Flori iti multumesc mult, le fel iti urez si tie!
Amalia iti doresc o primavara frumoasa si la cat mai multe retete!Multumesc pentru toate retetele tale;esti sursa mea de inspirtie de multe ori
Te pup!
O primavara plina de iubire!
Madalina
te asteapta in premiu primavaratic la mine pe blog.
LA MULTI ANI !
revin,ca mie mi-a placut cum suna reteta asta.sosul e cu oua crude,nu se proceseaza termic?ca io asa am inteles.
Pansy ai inteles bine :)… daca nu-ti surade ideea , uite poti face sosul de aici
http://www.haisagatim.ro/2010/01/tagliatelle-cu-sos-cremos-de-smantana.html
Alina Madalina multumesc pentru urare, te pup si numai bine :).
Madalina multumesc, asemeni iti doresc si tie !
pai cam asa ma gandeam si io sa fac.sosul ala fiert dar amestecat cu portocalele