Vi s-a intamplat vreodata ca vasele si accesoriile din bucatarie sa va inspire in pregatirea unui preparat? Mie da, de multe ori… ca si acum, cand am vazut in camara farfuria traditionala pictata atat de frumos cu rosu primita de la Învie tradiţia, mi-a si trecut prin minte sa fac ceva bun, ca la mama acasa. Bineinteles cu produse de sezon, ceva rapid usor , e prea cald afara sa ne complicam cu retete greoaie. Si ce altfel putea fi mai potrivit decat o omleta aromatizata cu putin busuioc si cu multa branza framantata, sare, piper… un adevarat festin va spun de pe acum. Si cine e vedeta verii cand vine vorba de legume? Rosia desigur, nelipsita de la mesele noastre indiferent ca o consumam cruda sau conservata. Apropo de conserve daca aruncati un ochi la produsele alimentare traditionale romanesti de pe Invie traditia , o sa ramaneti uimiti de ce bunatati sunt acolo.
Revenind la reteta omleta cu rosii este un preparat de vara, ce se face usor si simplu, practic prajim rosia in putin unt, untul e mai indicat decat uleiul, mai sanatos plus ca da un gust usor dulceag si o finete rosiilor prajite, apoi punem condimente, ouale batute si branza. Acoperim totul cu un capac si mancarea e gata in 4 -5 minute.
Omleta cu rosii prajite este un preparat ce-l puteti servi in orice moment al zilei, merge de minune cu mamaliga dar daca nu aveti timp si chef sa o faceti, puteti servi omleta cu felii de paine prajita. Si desigur cu mult patrunjel verde.
Ce branza folosim?
Recomand branza framantata sau cas, dar puteti folosi si mozarella, cascaval, chiar si feta sau telemea. In principiu orice branza este binevenita.
Omletă cu roşii
Ingrediente o portie:
- 2 oua
- 1 rosie potrivita mai tare ca si consistenta
- 1 lingurita de unt
- 2 oua
- 70g branza frmantata (puteti folosi si cas, mozarella)
- 1/4 lingurita busuioc uscat
- sare, piper
Mai aveti nevoie de o tigaie antiaderenta si un capac.
Pentru inceput taiem rosia felii rotunde cu grosimea de aproximativ 0,5 cm.
Topim untul in tigaie si punem feliile de rosie sa se prajeasca, cam 2 minute pe o parte si pe cealalata. Dupa ce sunt prajite, codimentam cu busuioc si turnam deasupra ouale batute cu putina sare si piper.
Punem si branza rupta bucatele si acoperim cu un capac. Lasam sa se faca la foc potrivit aproximativ 3-4 minute, pana ce oul se incheaga, o sa vedeti ca se face imediat.
Servim omleta calda presarata cu patrunjel verde.
Puteti sa o serviti direct din tigaie, promit sa nu ma supar :)
Pofta buna!
Si aici gasiti reteta video, vă invit să o vizionați.
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]