Omleta cu praz

Omleta-cu-praz-1Parintii mei au locuit 30 de ani intr-un oras unde se consuma destul de des praz. Apoi s-au mutat la tara unde cei de acolo stiu ca praz mananca doar Nea Marin ( miliardarul :))… s-au ambitionat si au cultivat praz, in Ardeal minune mare :))… acum mancam praz la greu, e sanatos si se poate folosi in multe mancaruri, ca drept urmare il recomand cu incredere . O varianta de reteta e omleta cu praz.

Ingrediente pentru 2 portii:

  • 4 oua
  • 2 linguri de lapte
  • 1 praz mai mare
  • sare, piper
  • putin ulei

Praul il spalam bine si il curatam de frunzele uscate, apoi il taiem felii nu foarte groase. Il punem la prajit la foc mic cu capac pana se inmoaie. Separat batem ouale, adaugam putin lapte, sare, piper. Dam focul mai mare turnam ouale batute si acoperim cu un capac lasam cateva minute apoi stingem focul. Eu folosesc capacul ca sa nu mai intorc omleta.

 Servim .

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


5 comentarii la „Omleta cu praz”

  1. yummy!

    Nu stiu daca ai incercat o reteta de placinta cu praz. Foietaj frantuzesc, prazul se caleste usor in putin ulei cu sare si piper. Se pune peste prima foaie, se adauga telemea(de preferinta oaie, capra, bivolita, sau combinatii intre ele) si iaurt gros. Se pune a doua foaie si se rade cascaval (sau parmezan) deasupra. Iese o nebunie.

    Eu nu prea apuc s-o fac pt ca Phil nu suporta prazul din pacate, iar Emma nu are voie :((((((((

  2. Vaaai, ce combinatie frumoasa de culori: verde cu galben! Si chiar azi stateam pe ginduri in piata, daca sa iau sau nu praz. Si n-am luat!! :((

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.