Parintii mei au locuit 30 de ani intr-un oras unde se consuma destul de des praz. Apoi s-au mutat la tara unde cei de acolo stiu ca praz mananca doar Nea Marin ( miliardarul :))… s-au ambitionat si au cultivat praz, in Ardeal minune mare :))… acum mancam praz la greu, e sanatos si se poate folosi in multe mancaruri, ca drept urmare il recomand cu incredere . O varianta de reteta e omleta cu praz.
Ingrediente pentru 2 portii:
- 4 oua
- 2 linguri de lapte
- 1 praz mai mare
- sare, piper
- putin ulei
Praul il spalam bine si il curatam de frunzele uscate, apoi il taiem felii nu foarte groase. Il punem la prajit la foc mic cu capac pana se inmoaie. Separat batem ouale, adaugam putin lapte, sare, piper. Dam focul mai mare turnam ouale batute si acoperim cu un capac lasam cateva minute apoi stingem focul. Eu folosesc capacul ca sa nu mai intorc omleta.
Servim .
Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.
Numele meu este Amalia Oanță, autoarea blogului Hai să gătim, locuiesc în Cluj-Napoca și îmi place la nebunie să gătesc. Am vrut să fac cunoscută tuturor plăcerea de a găti, mai ales tinerelor gospodine care [mai mult…]
yummy!
Nu stiu daca ai incercat o reteta de placinta cu praz. Foietaj frantuzesc, prazul se caleste usor in putin ulei cu sare si piper. Se pune peste prima foaie, se adauga telemea(de preferinta oaie, capra, bivolita, sau combinatii intre ele) si iaurt gros. Se pune a doua foaie si se rade cascaval (sau parmezan) deasupra. Iese o nebunie.
Eu nu prea apuc s-o fac pt ca Phil nu suporta prazul din pacate, iar Emma nu are voie :((((((((
Delicioso se ve esto y los colores me encantan.SAludos
Vaaai, ce combinatie frumoasa de culori: verde cu galben! Si chiar azi stateam pe ginduri in piata, daca sa iau sau nu praz. Si n-am luat!! :((
si mie imi place prazul si-l folosesc de multe ori pe post de ceapa.ce frumos colorata a iesit omleta!
e foarte buna combinatia, daca incercai sa pui si niste fasii de ardei rosu sa vezi ce combinatie cromatica iese!