Negresă pufoasă cu gem

Negresă cu gem - Negresă pufoasă

Negresă cu gem – Negresă pufoasă – Când spui negresă te gândești la o prăjitură pufoasă, umedă, dulce și aromată. Și ușor de preparat aș zice eu, chiar așa și este, zilele trecute am preparat această pufoșenie, rețeta nu este deosebită mai degrabă interesantă aș zice pentr că în componența ei intră și două linguri de gem.

Am folosit gem de caise pentru că este mai acrișor, cel de prune, magiunul este ediție limitată cum s-ar spune , îl păstrez pentru cornulețe. A ieșit exact ce trebuie, o prăjitură excelentă, nu foarte dulce căreia i-am pus și o glazură de ciocolată, ciocolata nu se refuză niciodată, așa-i? :)

Negresă pufoasă cu gem – Hai să gătim cu Amalia
Negresă pufoasă cu gem – Hai să gătim cu Amalia

Până acum nu am preparat prăjitura negresă, nu știu de ce o asociam cu brownie care personal nu-mi face cu ochiul mi se pare prea consistent și prea dulce, dar de acum cu siguranță o sa o repet pentru ca este delicioasa, practica si are doar cateva ingrediente. Este un desert ce va salveaza atunci cand aveti pofta de ceva dulce, ingredientele doar se mixeaza, se toarna compozitia in tava si se coace.

Desigur, puteti adauga miez de nuca , stafide sau merisoae in compozitie, chiar si bucatele de ciocolata. Pe scurt, negresa cu gem este o prajitura buna in orice sezon si la orice ora :)

Ingrediente pentru rețeta de negresă pufoasă cu gem?

(Tava de dimensiunea 25x35cm)

  • 2 oua
  • 170g zahar
  • 300g faina alba 000
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cu varf cacao
  • 100ml ulei
  • 200ml apa
  • 2 linguri gem mai acrisor  (caise, prune, visine)
  • 1 lingurita esenta de rom

Pentru decor (optional )

  • 100g ciocolata
  • 2 linguri ulei
  • nuca macinata
  • nuca de cocos

Mod de preparare pentru negresa cu gem

Preincalzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Mixam ouale, cu un varf de cutit de sare si zaharul pana ce acesta se topeste si amestecul creste in volum.

Adaugam apa, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si cacao si mixam la viteza mica pana se omogenizeaza.

La sfarsit adaugam si gemul, amestecam si turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem timp de 35 de minute la 170 de grade Celsius.

Negresa-pufoasa-cu-gem-amalia-8

Puteți pune gemul la sfârșit deasupra apoi sa amestecați ușor cu furculița.

Daca aveti cuptor cu gaz o coaceti la foc potrivit. Pentru mai multa siguranta, faceti proba cu scobitoarea.

 

Negresa-pufoasa-cu-gem-amalia-7

Și în varianta cu gem deasupra:

Cand prajitura este gata, o lasati sa se raceasca, apoi turnati glazura (ciocolata impreuna cu uleiul le topiti la microunde sau pe baie de abur).

Negresa-pufoasa-cu-gem-amalia-6

Deasupra presarati nuca macinata sau nuca de cocos.

Negresă pufoasă cu gem
Negresă pufoasă cu gem

Serviti negresa taiata felii.

Dupa cum se vede in filmulet este foarte pufoasa negresa cu gem. Eu zic ca nu mai e nevoie sa scriu si alte cuvinte pentru a va convinge ca trebuie sa incercati aceasta reteta, pozele si filmuletul v-au convins, cu siguranta. :P

Pofta buna si astept sa incercati si voi reteta!

Reteta incercata de cititoare

Iulia Mihaiela

Patricia Franc

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


7 comentarii la „Negresă pufoasă cu gem”

  1. Am încercat – o. Copilul a zis „cea mai bună negresă ever” și am mai încercat câteva…
    Mulțumesc pentru inspirație.
    Spor în toate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.