Nachos

Sambata am incercat niste chestii specifice mexicane, se numesc nachos. Se fac usor doar ca trebuie sa aveti faina potrivita.

Ingrediente:
250 g faina de porumb ( am inteles ca se foloseste o faina speciala , eu am macinat faina de porumb cumparata )
200 ml apa calduta
1 lingurita sare
Se amesteca ingredientele si se framanta putin pana obtinem un aluat omogen. Il acoperim cu o folie alimentara si il lasam sa stea o jumatate de ora.

Apoi il impartim in 10 bucatele si din fiecare bila , intindem o foaie cu diametru de 15 cm. Ca sa le puteti intinde folositi 2 hartii de copt . Pentru forma punem un castronel si decupam. Impartim cercul in 8 si apoi prajim feliile in putin ulei fierbinte. Scoatem pe un servet absorbant . Punem cateva pe o farfurie apoi presaram putin cascaval si bagam 1 minut la cuptor cat sa se topeasca branza.

Sincer nu m-au impresionat prea tare, cred ca totusi trebuie folosita o faina speciala, (asa scria si in reteta).
Reteta este preluata de pe gialloafferano.it

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


12 comentarii la „Nachos”

  1. Hallo Amalia,

    nu dispera. Este intradevär Fäinä de Mälai. Este asa de finä ca si Fäinä normalä.Trebuie mai pus un pic de Paprika si Chilipulver inäuntru in Teig.
    Fäina se opäreste cu Äpä fierbinte, se amestecä si se lasä sä lucreze 10 Minute dupä aceia se pune Ulie de Olive, Sare , Boja si Chilipulver. Sew prlucreazä si se pune la Cuptor , nu in Ulei päjite.

    Ciao

  2. Faina de porumb (daca despre asta e vorba) se gaseste la Cosul verde sau la Naturaland (vis-a-vis de Central).

  3. Jacob esti salvarea mea :) reteta asa am preluat-o mi s-a parut mie ciudat ca trebuiesc prajite in ulei , o sa incerc varianta ta cred ca mult mai sanatoasa .

  4. Merge, cu din aia am facut eu dar am macinat-o sa fie mai fina. Iti recomand reteta lui Jacob e mult mai sanataoasa ( vezi la comentarii).

  5. bravo tie!..si bravo lui jakctels! citesc cu drag toate comentariile lui!draga mea dar ai o sumedenie de retete care ma innebunesc.nu stiu cu ce sa incep! te pup,eli.

  6. Eli iti multumesc, eu zic sa le iei pe rand si sa le incerci :))… daca te pot ajuta cu ceva sa-mi scrii :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.