Muschiulet de porc la tigaie cu garnitura de orez

Muschiulet-de-porc-la-tigaie-cu-garnitura-de-orez-amalia-1

Stiti ca ma caracterizeaza preparatele simple ce se fac rapid, asa ca aceasta reteta cu siguranta o sa va placa. Intotdeauna cand vin acasa de la servici, timpul pentru gatit este foarte limitat si atunci aleg preparate rapide, cum ar fi acest muschiulet de porc pe care l-am servit cu garnitura de orez. Reteta este de 2 in 1 adica in timp ce se face carnea puteti prepara si garnitura, va ia maxim 25 de minute cu tot cu pregatiri.

Bineinteles puteti alege sa o preparati si cu piept de pui pe care il puteti taia fasii sau cu cotlet de porc dar mi se pare ca muschiuletul merge cel mai bine. Nu necesita timp de marinat iar ca ustensile aveti nevoie doar de o tigaie, o cratita si doua linguri de lemn :).

Cu aceasta ocazie am ales sa fac si o garnitura de orez, este cea mai simpla din lume, urmatoarea dupa legumele congelate sotate :) sper sa o incercati si la alte preparare pentru ca practica, ieftina si buna.

Am incercat sa fac o prezentare mai interesanta, o sa vedeti in video ca este foarte usor de facut, iar efectul este unul frumos. Altceva nu va mai scriu decat ca e musai si neaparat, macar o data sa incercati reteta , e prea buna sa o ratati.

Muschiulet de porc la tigaie cu garnitura de orez

Ingrediente 3 portii:

  • 700 g muschiulet de porc
  • 150ml vin alb
  • 200g orez ( o cana de 200g)
  • 1  bucatica de morcov sau un morcov mic
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingurita condiment universal legume
  • sare, piper, ulei de masline

Muschiuletul de porc il spalam si il feliem, apoi il condimentam cu sare si piper. Incingem uleiul intr-o tigaie cu diametru mai mare si prajim la foc potrivit feliile de carne pana se rumensc frumos pe o parte si pe alta. Ar fi bine sa alegeti tigaia mai mare pentru ca feliile de carne sa nu se suprapuna.

Muschiulet-de-porc-la-tigaie-cu-garnitura-de-orez-amalia-2

Pana cand se face muschiuletul preparati orezul; ceapa o tocati marunt iar morcovul il dati pe razatoarea cu gauri mici. Caliti zaravatul in putin ulei de masline timp de 2-3 minute apoi adaugati orezul, il lasati un minut sa se prajeasca, adaugati 1 lingurita condiment universal si apoi adaugati o cana de apa. Pentru o garnitura de orez reusita, masurati cu aceeasi cana, proportia este de 3 cani de apa la 1 cana de orez. Apa se pune treptat, astfel incat orezul sa absoarba lichidul incetul cu incetul. Acoperiti cu un capac si lasati sa se faca la foc mic aproximativ 3-4 minute apoi adaugati a doua cana, iarasi lasati 3-4 minute apoi ultima cana si mai lasati maxim 5 minute . Totul la foc mic si cu capac :). Stingeti focul, gustati si daca cazul mai condimentati, apoi lasati sa stea cu capac.

Muschiulet-de-porc-la-tigaie-cu-garnitura-de-orez-amalia-3

Intre timp intoarceti feliile de carne si daca s-au rumenit frumos, mariti focul apoi adaugati vinul si lasati pana se evaporeaza. Puteti pune sos de soia in loc de vin (in acest caz , nu mai sarati carnea). Daca nu aveti nici vin nici sos de soia, nu puneti nimic (in acest moment nu-mi trece prin minte alt inlocuitor). Acoperiti cu un capac si lasati sa stea cateva minute.

Asadar am rezolvat doua mancaruri intre timp.

Pentru un efect dragut al garniturii, udati o forma cu apa rece (poate fi si o ceasca) si o umpleti cu orez, apasati bine si intoarceti invers pe farfurie, (la fel ca si formele de nisip). Ridicati usor forma si gata!

Decorati cu patrunjel verde si serviti.

Reteta video o gasiti aici, o sa vedeti cat de usor se prepara!

Poftă bună!

 

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


2 comentarii la „Muschiulet de porc la tigaie cu garnitura de orez”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.