Muschi umplut


Mie imi plac chestiile umplute si ruladele … numai ca nu prea am incercat multe retete.Cea de mai jos s-a parut foarte simpla, am gasit-o in revista Secretele bucatariei.

Ingrediente:

  • 500 g muschi de porc
  • 1 legatura verdeata asortata
  • 50 g crema de branza de vaci ( eu am pus branza de vaci)
  • 1 lingura pesmet
  • 125 g slaninuta sau bacon
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper

Incingem cuptorul la 200 grade. Spala carnea o stergem si taiem un buzunar pe lungime. E usor la muschiulet ca are o forma lunguiata . Condimentam cu sare si piper. Tocam verdeata marunt, amestecam cu pesmetul si branza . Umplem muschiuletul, il infasuram cu slaninuta pe deasupra si il fixam cu ata ( iar nu am cumparat ata de bucatarie si azi am fost prin Carrefour, bine ca mi-am cumparat margele :)). Bun, prajim muschiuletul de jur imprejur in putin ulei asa cat sa se albeasca putin

si apoi il coacem la cuptor timp de 20 min.

Servim cu garnitura , in cazul meu morcovi .
PS. Sa stiti ca am facut si piure de cartofi dar nu am mai avut loc in farfurie sa-l pun/pozez :).

8 comentarii la „Muschi umplut”

  1. Salut,

    pentru toti cei care vor incerca aceasta reteta dar si pentru "profesorul" nostru: este o reteta usoara (ador tipul asta de retete!!). Are ca rezultat o minune de mancare, foarte gustoasa, impresioneaza deopotriva si este si foarte aratoasa.Nu va lasati inselati de faptul ca e doar un muschiulet care deobicei e fad la gust si sec – asa credeam si eu dar m-am inselat. Multumiri Amaliei, inca odata (pentru a cata oara??). Sotul meu mi-a facut un compliment ieri dupa supa crema de cartofi cu ciuperci si aceast muschiulet(care cred ca era mai mult meritul Amaliei, decat al meu). Mi-a zis ca nu mai poate gasi motiv pentru care sa luam masa in oras (iar noi cel putin o data pe saptamana iesim sa mancam pentru ca fie nu avem timp sa gatim, fie ducem lipsa de idei si simtim nevoia de altceva)! Mi-am propus sa incerc numai retete noi atunci cand imi gasesc putinul timp sa gatesc (si asta mai mult in week end, cand avem program mai relaxat) asa ca ieri a fost muschiuletul acesta, azi voi incerca pulpitele crocante. Amalia, ar trebui cu adevarat sa iti deschizi o firma de catering, asa mi-ar fi mai usor doar cu un click pe net sa comand si desertul tot dintr-o reteta de aici, caci zau, dupa un fel principal nu mai am rabdare si nici timp sa incerc si un desert :)) Mutumiri pentru efortul tau!

  2. Cristina cu asa comentarii te fac critic culinar pe blogul meu :))… ma bucur mult cand cineva renunta la mesele in oras si incearca mancarea gatita acasa. Bine isi au si ele rostul lor, eu ma refer la produsele de gen fast food … cat despre firma de catering, eu visam mai degraba la un mic bistro :). Te pup si o saptamana usoara !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.