Muschi umplut


Mie imi plac chestiile umplute si ruladele … numai ca nu prea am incercat multe retete.Cea de mai jos s-a parut foarte simpla, am gasit-o in revista Secretele bucatariei.

Ingrediente:

  • 500 g muschi de porc
  • 1 legatura verdeata asortata
  • 50 g crema de branza de vaci ( eu am pus branza de vaci)
  • 1 lingura pesmet
  • 125 g slaninuta sau bacon
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper

Incingem cuptorul la 200 grade. Spala carnea o stergem si taiem un buzunar pe lungime. E usor la muschiulet ca are o forma lunguiata . Condimentam cu sare si piper. Tocam verdeata marunt, amestecam cu pesmetul si branza . Umplem muschiuletul, il infasuram cu slaninuta pe deasupra si il fixam cu ata ( iar nu am cumparat ata de bucatarie si azi am fost prin Carrefour, bine ca mi-am cumparat margele :)). Bun, prajim muschiuletul de jur imprejur in putin ulei asa cat sa se albeasca putin

si apoi il coacem la cuptor timp de 20 min.

Servim cu garnitura , in cazul meu morcovi .
PS. Sa stiti ca am facut si piure de cartofi dar nu am mai avut loc in farfurie sa-l pun/pozez :).

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook și pe Instagram. Vă invit să dați like și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


8 comentarii la „Muschi umplut”

  1. Salut,

    pentru toti cei care vor incerca aceasta reteta dar si pentru "profesorul" nostru: este o reteta usoara (ador tipul asta de retete!!). Are ca rezultat o minune de mancare, foarte gustoasa, impresioneaza deopotriva si este si foarte aratoasa.Nu va lasati inselati de faptul ca e doar un muschiulet care deobicei e fad la gust si sec – asa credeam si eu dar m-am inselat. Multumiri Amaliei, inca odata (pentru a cata oara??). Sotul meu mi-a facut un compliment ieri dupa supa crema de cartofi cu ciuperci si aceast muschiulet(care cred ca era mai mult meritul Amaliei, decat al meu). Mi-a zis ca nu mai poate gasi motiv pentru care sa luam masa in oras (iar noi cel putin o data pe saptamana iesim sa mancam pentru ca fie nu avem timp sa gatim, fie ducem lipsa de idei si simtim nevoia de altceva)! Mi-am propus sa incerc numai retete noi atunci cand imi gasesc putinul timp sa gatesc (si asta mai mult in week end, cand avem program mai relaxat) asa ca ieri a fost muschiuletul acesta, azi voi incerca pulpitele crocante. Amalia, ar trebui cu adevarat sa iti deschizi o firma de catering, asa mi-ar fi mai usor doar cu un click pe net sa comand si desertul tot dintr-o reteta de aici, caci zau, dupa un fel principal nu mai am rabdare si nici timp sa incerc si un desert :)) Mutumiri pentru efortul tau!

  2. Cristina cu asa comentarii te fac critic culinar pe blogul meu :))… ma bucur mult cand cineva renunta la mesele in oras si incearca mancarea gatita acasa. Bine isi au si ele rostul lor, eu ma refer la produsele de gen fast food … cat despre firma de catering, eu visam mai degraba la un mic bistro :). Te pup si o saptamana usoara !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.