Musaca de cartofi


Nu am mai facut reteta asta de cateva luni. De ce oare? …Habar nu am, probabil tot cautand retete noi am uitat de cele vechi :), si am renuntat sa mai caut si mai gatesc si ce stiam pe de rost fara cartea de bucate in fata :)). Asa ca am revenit la retetele bune care le stiu de la mama , retete incercate cum ar fi si aceasta reteta de musaca. Va spun din start ca e consistenta si grasa, musacaua asa trebuie sa fie, in caz ca vreti sa o incercati papati doar o portie mica …daca puteti :)).

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc
  • aprox 1,5 kg cartofi
  • 2 oua
  • 2 cepe mari
  • 250 ml bulion
  • ulei
  • sare, piper, boia, patrunjel verde tocat
  • smantana

Se toaca ceapa marunt si se caleste in 2-3 linguri de ulei. Se adauga carnea si se lasa pana scade zeama , amestecand din cand in cand.

Cand a scazut zeama si incepe sa se prajeasca o luam de pe foc si adaugam condimentele, verdeata tocata si 2 oua.


Intre timp pregatim cartofii care se taie rondele ( inainte ii curatati si ii spalati ) si se prajesc putin pe o parte si pe alta ( eu am facut si cu cartofi cruzi sau fierti dar daca ii prajiti musacaua iese cu mult mai buna). Se scot intr-un castron.

Se unge o cratita cu pereti mai grosi sau un vas de yena cu ulei si se pune un strat de cartofi unul de carne, cartofi, carne si ultimul strat de cartofi. Adaugam bulionul sau pasta de rosii dizolvata
intr-o cana de apa.Bagam musacaua la cuptor, la foc mic pana scade sosul si cartofii se rumenesc putin ( mai mult in cazul meu :)).

Servim cu smantana si muraturi.

Pentru recomandări zilnice de rețete, mă găsiți și pe pagina de Facebook, pe Youtube, pe Pinterest și pe Instagram. Vă invit să dați like, subscribe și follow. De asemenea, grupul Hai să gătim cu Amalia vă așteaptă pentru schimburi de rețete și experiențe in bucătărie.


31 de comentarii la „Musaca de cartofi”

  1. Buna Amalia, te urmaresc zi de zi aproape si fac des retetele tale. Imi permit sa fac o observatie in ce priveste musacaua: dupa ce ai pus primul strat de cartofi poti pune varza murata tocata marunt, prefiarta putin inainte in f putina apa, apoi carnea, cartofii si deasupra ultimului strat de cartofi sa bati smantana cu ouale si presari cascaval deasupra. Se poate pune de asemenea si pesmet pt o crusta crocanta. Calorii cu gramada, dar e super buna. Desigur ca asa cum ai facut-o tu e f buna, asa o stiam si eu. O zi buna iti doresc si pe curand.

  2. Mmmm… buna combinatie,daca stiam mai repede…am si varza murata, puteam sa o fac asa. Oricum ramane de incercat si daca mai ai sugestii si la alte retete te rog sa-mi scrii, imi place sa incerc ceva nou :).Pupici !

  3. am servit ceva asemanator dar cartofii erau piure, asta era acum35 ani; poate ma ajuti cu aceasta reteta sau ceva asemanator-multumesc!

  4. Hmmm…sper sa te pot ajuta, eventual spune-mi cum arata sa pot sa-mi fac o idee. Daca era asemanator atunci faci doar amestecul de carne si il coci intr-un vas uns cu grasime ca si un chec de carne, il tai felii si il servesti cu piure.

  5. A iesit super! Multumesc mult pt reteta, si uitasem de ea :)

    N-am pus oua, si am mai pus niste condimente in plus fata de sare si piper: oregano, maghiran, cayenne pepper. Am mancat la niste turci o musaca super, avea si putina scortisoara si nucsoara (cred, nu am intrebat bucatarul) si iesise usor parfumata. Gust extraordinar, fireste. Singurul punct negativ – eu fac alergie la scortisoara, deci nu am pus. Condimentele orientale dau o savoare aparte mancarii.

    Uite si rezultatul:

    http://i265.photobucket.com/albums/ii229/diana_3d/food_02/DSC00068.jpg

  6. Heey ti-a iesit foarte bine, eu scortisoara nu as fi pus din start nu-mi place decat in dulciuri, mi se pare foarte aromata. Pup pe Emma !

  7. Merci, sa stii ca ma inspir mult de la blogul tau pt retete, ai niste retete super!

    Si mie tot in dulciuri imi place, dar o evit – alergie.

    Piticot a vrut sa guste si ea, a terminat-o mirosul.

  8. Uite ca tocmai am dat de blogul tau, arata foarte bine si blogul si pozele si tot :))
    Si tocmai ma pregatesc sa fac o musaca de cartofi cu carnita. :D O sa va anunt cum iese.
    Ah. de azi esti in feed readeru` meu.
    ;;)
    Spor.

  9. Suzana bine ai venit pe aici :), spe sa-ti iasa reteta… daca ai nelamuriri te ajut cu mare placere .Pupici!

  10. A iesit o minunatie de musaca, uitasem sa iti spun. ;;) Am prajit feliile de cartofi inainte si chiar a fost mai gustoasa si a fost gata aproape imediat. (relativ :)) )
    Urmeaza sa incerc ciorbita cu galuste. Nu am mai facut demult si imi place reteta propusa de tine. Nu cea cu cele „Speciale” desi arata extraordinar, sunt mai lejera si necesita munca in plus :))

    Spor in continuare.

  11. Suzana ma bucur chiar ma gandeam ce-ai facut pana la urma …Saptamana asta eu nu prea am gatit dar sper sa postez ceva mai multe retete sapt viitoare . Te pup si weekend placut !

  12. Buna,
    Am facut si eu musaca de cartofi numai ca am folosit un vas roman(din lut). A iesit extraordinar si nici nu am muncit prea mult la aceasta mancare! E prima mancare serioasa pe care o fac singur in afara de cartofi prajiti si orez…:)

    Ai niste retete extraordinare aici pe site! Merci ca le impartasesti cu noi!

  13. Vasia te invidiez pentru vasul roman :)) , eu nu mi-am cumparat (inca)…daca ti-a reusit reteta felicitari! sper sa incerci si altele si sa fie pe gustul tau !

  14. eu fac musaca si cu piure de cartofi, in loc de cartofi taiati felii si iese foarte buna.ar trebui sa incerci si asa sa vezi cum iti place

  15. Andra te cred ca e buna nu vad de ce nu ar fi … nu stiu daca e chiar pe gustul meu , eu prefer sa " simt " cartofii dar uite iti promit ca incerc :).

  16. Buna seara Amalia , am facut si eu musacaua ta de cartofi( e prima data) si a iesit spre surprinderea mea foarte gustoasa.

  17. Felicitari Alice , ma bucur cand cineva imi scrie ca " a prins curaj " in bucatarie … sper sa incerci cat mai multe retete , te pup!

Dă-i un răspuns lui Amalia Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.